İktidar ve muhalefetten Mithat Sancar’a taziye

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’a annesinin ölümü dolayısıyla çok sayıda partinin genel başkanı taziye telefonu ederek başsağlığı dileğinde bulundu.

İktidar ve muhalefetten Mithat Sancar’a taziye

Bir grup gazeteci, geçtiğimiz perşembe günü annesi vefat  HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’a TBMM’de taziye ziyaretinde bulundu. Gazetecilerin sorusu üzerine Sancar, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül ve Kürdi partilerin genel başkanlarının taziye dileklerini ilettiğini aktardı. Sancar yarın teşekkür mesajı yayınlayacağını söyledi.

SANCAR: BUNU KAYBETMEMEK GEREKİYOR

HDP Eş Başkanı Mithat Sancar, farklı siyasi partilerden gelen taziye mesajları için “Bunu kaybetmemek gerekiyor. Acıyı paylaşma meselesi tamamen ortadan kalkınca toplum olma imkanları kaybediliyor. Acıda hiç olmazsa bir paylaşım zeminini canlı tutmak, toplum olmaktan çıkmaya karşı olmaya umutları artırıyor. Siyasetin üst düzeyinde o çok gerilim ve kutuplaştırma hamlelerine ve söylemlerine rağmen toplumdaki yaygın kesimlerde sağduyunun ortadan kalkmaması lazım. Bu toplumdaki sağduyuya inanıyorum. Aramaya değil aramamaya şaşırırım. Ben kimin acısı olursa olsun hangi parti olursa olsun paylaşırım” değerlendirmesinde bulundu.

KILIÇDAROĞLU YÜZ YÜZE DE TAZİYE DİLEKLERİNİ İLETMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, annesi Münire Sancar’ı kaybetmesinin ardından Mithat Sancar’ı İstanbul’daki taziye evinde ziyaret etmiş, başsağlığı dileklerini iletmişti. Ziyarette Kılıçdaroğlu'na CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de eşlik etmişti. (DUVAR)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER