KÜRT YAZARLARDAN IŞIK'A DESTEK

Kürt Yazalar Derneği, edebiyatçı ve aynı zamanda vicdani retçi Ali Fikri Işık'ın asker kaçağı olduğu iddiasıyla yargılandığı davanın 2. duruşması öncesinde destek açıklamasında bulundu.

KÜRT YAZARLARDAN IŞIK'A DESTEK
Kürt Yazarlar Derneği, edebiyatçı Ali Fikri Işık'ın asker kaçağı olduğu gerekçesiyle yargılandığı davanın 2. duruşması öncesi Diyarbakır'da bulunan dernek binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Dernek Başkanı Şeyhmus Sefer, Işık'ın ilk mahkemede kendi anadili olan Kürtçe'de savunma yaptığını hatırlatarak, Işık'ı yalnız bırakmayacaklarını belirtti. Sefer, Işık'ın bir an önce özgürlüğüne kavuşmasını isteyerek, "Onun ve bütün vicdani retçilerin esareti militarizmin yaşam gerekçesidir. Savaşın olduğu dönemlerde ölmeyi ve öldürmeyi kabul etmeyen insanların sayısı azımsanmayacak kadar çok olmuştur" dedi.

Bir konferansa katılmak üzere gittiği Diyarbakır'da tutuklanarak gözaltına alınan Ali Fikri Işık, askerlik yapmadığı gerekçesiyle Edirne Kestaneli Kışlası Askeri Ceza ve Tutukevi'nde tutuluyor. 14 Ağustos 2012 sabahında Edirne Şükrü Paşa Kışlası'nda bulunan askeri mahkemede görülen ilk duruşmasında, savunmasını anadili olan Kürtçe ile yapmak istemiş ancak mahkeme heyeti tarafından bu talebi kabul edilmemişti. / Diha

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2012, 13:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER