Mansur Yavaş'tan tehdit sonrası açıklama

Ankara'da MHP dışında organize edilen Türkeş anması nedeniyle Bahçeli ve MHP yönetiminin hedef aldığı Mansur Yavaş "Yaşananlarla uzaktan yakından ilgimiz yok" dedi.

Mansur Yavaş'tan tehdit sonrası açıklama

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Bey'in elinin altında geliştiği kanaati hakim. Mansur Yavaş dikkat etsin, arkasında bir ülkücü nefesi var" açıklamasının ardından MHP yönetiminin tehdit niteliğinde bir üslupla hedef aldığı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan konuya ilişkin açıklama geldi. “Vakıf Genel Sekreteri'nin belediyede görevli olması nedeniyle ilişkilendirilmiş olabilirim” diyen Yavaş, “Yaşananlarla uzaktan yakından ilgimiz yok. Başka siyasi partilerin iç işlerine karışmam” dedi.

'ÜLKÜCÜ DİYE KİMSEYİ ÇALIŞTIRMAYALIM MI?'

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün "Yavaş’tan tehdide yanıt: Yaşananlarla uzaktan yakından ilgimiz yok" başlıklı haberine göre Yavaş, şunları söyledi:

"Vakıf Genel Sekreterinin Belediyede görevli olması nedeniyle ilişkilendirilmiş olabilirim. Gençlik Parkı içinde bulunan salonumuzu istemişlerdi, uygun bulmamıştım. Yaşananlarla uzaktan yakından ilgimiz yok. Başka siyasi partilerin iç işlerine karışmam. Vakfın Genel Sekreteri bizde çalışıyor diye ilişkilendirme oluyorsa, belediyede çok sayıda ülkücü var. Ülkücü diye kimseyi çalıştırmayalım mı?"

TWİTTER'DAN AÇIKLAMA

Mansur Yavaş, Sözcü'ye yaptığı açıklamanın ardından düzeltme niteliğinde Twitter hesabından ikinci bir açıklama daha yaptı. Yavaş'ın bu açıklamasında, "Bugün bazı yayın organlarında 'tehdit ve iddialara cevap verdi' şeklinde haberler yayınlanmaktadır. Kimseye ve hiçbir kuruluşa cevap anlamına gelecek bir açıklamam bulunmamaktadır. Aşağıdaki açıklamadaki kararlılığım aynen devam etmektedir. Saygılarımla" ifadeleri yer aldı.

İLK AÇIKLAMASINDA NE DEMİŞTİ?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, MHP'den gelen açıklamalar sonrası yaptığı ilk açıklamada ise şunları söylemişti:

"Milletimizi iradesiyle Ankara Büyükşehir Belediye başkanı seçilmemin ardından, bu makamın getirdiği sorumluluk ve prensiplerim gereği 2,5 yıldır hiçbir siyasi demeç vermedim. Bu sorumluluk ve prensip gereği, bundan sonra da ilgimiz olmayan konulardan dolayı hakkımda yapılan siyasi açıklamalara bir yanıt vermeyeceğim. Hemşerilerime söz verdiğim üzere sadece ve sadece 6 milyon Ankaralının mutluluğu ve huzuru için yaptığım çalışmalara aynen devam edeceğim."

YALÇIN: MANSUR YAVAŞ ARTIK HASMIMIZDIR

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ise dün yaptığı açıklamada, "Mansur Yavaş artık hasmımızdır ve ülkücü hareketin nefesi ensesindedir" demişti. (Duvar)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER