Metin Feyzioğlu: İstanbul, Ankara, İzmir baroları dilediğini yapıyordu

Daha önce çoklu baro düzenlemesine karşı olduğunu açıklayan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, yasalaşan düzenleme ile İstanbul, Ankara ve İzmir barolarını vesayetine son verildiğini, bunun 'devrim niteliğinde' olduğunu söyledi.

Metin Feyzioğlu: İstanbul, Ankara, İzmir baroları dilediğini yapıyordu
  Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, A Haber’de yayınlanan ‘Memleket Meselesi’ programında çoklu baro yasası ile ilgili değerlendirmeler yaptı.

Feyzioğlu, yürürlüğe giren çoklu baro düzenlemesiyle düzenlemenin ‘devrim niteliğinde’ olduğunu belirterek, “Bu kısım gözden kaçırılıyor. Bunun kasten yapıldığını düşünüyorum. Şimdi bu kasten gözden kaçırmaya bir son vereceğiz. Türkiye Barolar Birliği, geçen 51 yılda Türkiye’deki baroların birliği olmaktan çıkmış. İstanbul’un, Ankara’nın, İzmir’in dilediğini yaptığı bir hale dönüşmüştü” dedi.

Düzenlemeyle ‘vesayete son verildiğini’ söyleyen Feyzioğlu, “Kanunun devrim niteliğindeki kısmı İstanbul, Ankara ve İzmir’in tahakkümüne, vesayetine son verilmiş, Barolar Birliği 1969’daki kuruluş ruhuna kavuşturmasıdır” ifadelerini kullandı. Metin Feyzioğlu, yasanın hazırlık ve kabul süreçlerinde yaptığı açıklamalarda, “Çoklu baroya karşıyız. Dün de karşıydık bugün de karşıyız” demişti.

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2020, 19:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER