Öztrak'tan TÜİK'e: Bunların görevi rakam karartmak

TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerini eleştiren CHP'li Öztrak, "Bunların görevi rakam karartmak. Sorumlular hakkında gereğini de hiç çekinmeden yapacağız" dedi.

Öztrak'tan TÜİK'e: Bunların görevi rakam karartmak

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, 12 aylık tüketici enflasyonunu yüzde 73.50 olarak açıklayan Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) tepki gösterdi. Basın toplantısı düzenleyen Öztrak, bugün açıklanan enflasyon rakamları sonrası, madde sepeti fiyat listesini yayımlamayan TÜİK’i eleştirdi.

'MİLYONLARCA GENCİMİZ ÜÇ HANELİ ENFLASYONLA KARŞILAŞTI'

CHP'li Öztrak, Sözcü'nün aktardığına göre şu ifadelerini kullandı. 

"TÜİK’in başta enflasyon ve milli gelir olmak üzere, açıkladığı tüm istatistikleri ciddi bir incelemeden geçireceğiz. Bunların görevi rakam karartmak. Sorumlular hakkında gereğini de hiç çekinmeden yapacağız. Artık TÜİK’in enflasyon rakamlarını uzun uzun irdelemenin bir anlamı yoktur. Ama gördüklerimizi de söylemek görevimiz.

Kul hakkı yiyen TÜİK’in makyajlı rakamlarıyla 12 aylık tüketici enflasyonu yüzde 73.50, ENAG’a göre ise yüzde 160.8… Bu ülke yüzde 100’ün üzerindeki enflasyon rakamlarını en son 1990’lı yıllarda gördü. Bu tek kişilik ucube rejim sayesinde 30 yaş altı milyonlarca gencimiz üç haneli enflasyonla tanıştı.

'ÇALIŞANLARA YAPILACAK ZAMMIN ÜSTÜNE ÇÖKMEKTİR'

Covid patlar, ölüm verilerini karart. Doğalgaz biter, depo verilerini karart. Kur korumalı mevduat elde kalır, BDDK verilerini karart. Enflasyon patlar, madde sepetini karart. Anlaşılan enflasyonla mücadele edemeyenler, enflasyon rakamlarıyla mücadeleye hız veriyorlar. Enflasyon rakamlarını düşük göstermek, çalışanlara yapılacak zammın üstüne çökmektir. Hırsızlıktır. Milyonlarca memur ve emeklinin, asgari ücretlinin hakkını yemektir. Bu, millete yapılabilecek en büyük kötülüktür. Zulmün daniskasıdır.

Enerjiye yapılan zamlar iğneden ipliğe her şeye yansıyacak. Hayat pahalılığı sel olup milletimizi ezecek. Yaz mevsiminin ilk sabahına bu zamlarla uyanan milletimiz, akşamına benzin ve mazot zamlarıyla bir kez daha sırtından vuruldu. Benzin ve mazotun litresi 25 lirayı aştı, 30 liraya koşuyor. Hep 50 liralık alıyorum diyenler, bugün 50 liraya iki litre benzin alıyor.

'128 MİLYAR DOLARI ARKA KAPIDAN BUHARLAŞTIRDI'

Erdoğan ne zaman ki kibre kapıldı, her şeyi kendinin bildiğini sanmaya başladı, ülkeyi tek başına yönetmeye kalktı, işler de çığırından çıktı. 2018’in Mayıs ayında, ucube rejimin işbaşı yapmasından hemen önce ‘faiz sebep enflasyon netice’ dedi, ortalık karıştı. Sebep olduğu krizin üzerini örtmek için milletimizin 128 milyar dolarını Merkez Bankası’nın arka kapısından buharlaştırmak zorunda kaldı.

 Geçtiğimiz yıl kibri bir kez daha zirve yaptı. Bu safsatayı yine zirveye soktu. Milli paramızı pul etti. Yüzde 19’larda olan enflasyonu yüzde 70’lerin üzerine sıçrattı. Bu safsataları hayata geçirsin diye atadığı Nebati bakan çıkmış, ‘Enflasyonu düşürmek tek başına devletin görevi değil’ diyor. Bu nasıl bir söz? Enflasyonu düşürmek sizin göreviniz değilse kimin görevi? Anlaşılan bunlar iş yapmaya gelmemiş." (Duvar)

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2022, 17:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER