Sağlık Bakanlığı hastanelerdeki BELTUR'ları kapattı

Kamu hastanelerinde daha uygun fiyatla hizmet veren İBB'ye ait BELTUR'un 48 kantini kapatıldı. Kantinlerin, iktidara yakın kişilere verileceği iddia ediliyor.

Sağlık Bakanlığı hastanelerdeki BELTUR'ları kapattı

AK Parti'nin İstanbul'da seçimi kaybetmesinin ardından kamu kurumları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile olan ticari anlaşmalarına birer birer son veriyor. Seçimin ardından ilk olarak kamu bankaları, İBB'ye ait Hamidiye Su alımını keserken, benzer uygulama şimdi de kamu hastanelerinde uygulanmaya başlandı. Cumhuriyet'ten Sibel Bahçetepe'nin haberine göre şimdi de kamu hastanelerinde kantin krizi yaşanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) iştiraki olan BELTUR’a ait 55 kantinin 48’i, Sağlık Bakanlığı’nın kira sözleşmelerini yenilememesi nedeniyle kapatıldı. İBB yetkilileri konuya ilişkin olarak şu bilgiyi verdi: “Kira sözleşmesi doldu ve bakanlık yeni sözleşme imzalamadı. İstanbul’da 38 hastanede BELTUR’a ait 55 noktadan 48’i kapatıldı ve taşındı. Korona virüsü pandemisi süresinde, sözleşme süresi bitmesine rağmen BELTUR buralardaki hizmetlerini sürdürdü ancak 2020 sonu itibarıyla tahliye işlemleri başlatıldı."

KİME VERİLECEK?

BELTUR tarafından işletilen diğer hastanelerdeki sözleşme sürelerinin de bitmesinin beklendiği ve boşalan kantinlerin iktidara yakın bir firmaya verileceği iddia edildi. Daha önce, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın eski Özel Kalem Müdürü Mehmet Çakırtaş’ın ağabeyi Göksal Çakırtaş’ın Başakşehir, Elazığ ve Bursa şehir hastanelerindeki 6 işletmeyi 10 yıllığına kiraladığı ortaya çıkmıştı.

TABİP ODASI: BELTUR FİYATLARI DAHA UYGUN

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. Osman Öztürk ise kantinlerin bir an önce açılması gerektiğini belirterek “Kantinler 24 saat çalışan yerlerdir. BELTUR’un fiyatları vatandaş açısından da aslında daha uygun.  Kantinler kapalı olunca seyyar satıcılar da hastane çevresinde artmış durumda, hijyer problemine yol açabilir” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER