Sağlıkçılar tanık ifadelerini paylaştı: 'Aracımız polis noktasına 15 metre kala tarandı'

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Beytüşşebap’ta öldürülen SES üyesi sağlık emekçisi Şeyhmus Dursun’la ilgili basın toplantısı düzenledi.

Sağlıkçılar tanık ifadelerini paylaştı: 'Aracımız polis noktasına 15 metre kala tarandı'
SES Genel Merkezi’nde yapılan açıklamada, Beytüşşabap’ta incelemelerde bulunan heyet içerisinde yer alan SES Şırnak Şube Başkanı Lezgin Gözlek, olayın tanıklarının ifadelerini paylaştı. Saldırıdan kaçarak kurtulan sağlık emekçisi E.S’nin polis noktasına 10-15 metre kala araçlarının tarandığını, hastaneye gittiklerinde ise özel harekat polislerinin hastaneyi bastığını söylediğini aktardı.

26 Eylül tarihinde Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde Kaymakamın talimatıyla yaralı almaya giden ambulans özel harekat noktasından açılan ateşle taranmıştı.
Olay sonucu yaşamını yitiren SES üyesi Ambulans Şoförü Şeyhmus Dursun’un ölümüyle ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “PKK’lılar ambulans şoförümüzü şehit ettiler” demişti. Sağlık emekçisinin öldürülmesi sonrası bölgede incelemelerde bulunan sağlık örgütleri ve demokratik kitle örgütleri de Dursun’un özel harekatçılar tarafından öldürüldüğüne dair tanıklıklar ve bulgular olduğunu açıklamıştı.

‘ARACIMIZ TARANDI’

Beytüşşabap’ta incelemelerde bulunan heyet içerisinde yer alan SES Şırnak Şube Başkanı Lezgin Gözlek olayın tanıklarıyla görüştüklerini, iki sağlık çalışanının kaçarak kurtulmuş olduğunu ifade etti. Gözlek, sağlık çalışanı ve tanık Emine S’nin  sözlerini şu şekilde aktardı: “Kaymakamlıktan gelen talimat üzerine 112 Acil olarak emniyette bulunan bir yaralı için yola çıktık. Polis noktasına 10-15 metre kala aracımız tarandı.
Şeyhmus arkadaşımız birkaç yerinden yaralandı. Ben ve diğer arkadaşım Muhammet kaçarak bir eve sığındık. Saatler geçtikten sonra Şeyhmus arkadaşımızı ve bizi halk hastaneye ulaştırdı. Biz hastanede olayı anlatırken 18-19 yaşlarında yaralı bir genç getirdiler. Arkadaşlar müdahale ettikleri esnada özel harekatçıların sesleri geldi. Sinkaflı küfürlerle, bağırmalarla aynı anda silah sesleri geldi içeride ve dışarıda.
Yüzü maskeli olan biri bizlere hakaret etmeye başladı. Doktoru çocuk gibi azarladı. Sonra doktorun başına uzun namlulu silahı dayayıp kapıda bekleşen halkın karşısına geçti. ‘Buraya bir tek mermi gelirse hepinizi öldürürüz’ dedi.” Sağlık emekçilerinin ve hekimlerin ölüm tehditleri altında hizmet verdiklerini dile getiren Gözlek, diğer sağlık çalışanı tanıkların da hastanenin kayıt sistemlerinin özel harekatçılar tarafından sökülüp götürüldüğünü söylediklerini aktardı. Gözlek, son olarak özel harekatçılar tarafından yaralı PKK’lilerin tedavisine izin verilmediğini, yaşayanların öldürüldüğünü vurguladı.

BİR SAATLİK OTURMA EYLEMİ YAPILACAK

Toplantıda konuşan SES Eş Genel Başkanı İbrahim Kara da, “Görevi yaşatmak olan sağlık emekçileri tehdit edilerek hizmet veremez hale getiriliyor” dedi. Sağlık emekçilerinin risk altında olduğunu söyleyen Kara, ölümlere karşı bir hafta boyunca siyah kurdela takacaklarını belirterek “Bugün de 11.00-12.00 arası işyerleri önünde oturma eylemleri ve açıklamalar yapacağız” dedi.Evrensel

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2015, 16:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER