Selde can kaybı 66'ya yükseldi

Batı Karadeniz'de yaşanan selin üzerinden beş gün geçti. Sel nedeniyle Kastamonu'da 56, Sinop'ta 9, Bartın'da 1 kişi olmak üzere toplam can kaybı 66'ya yükseldi.

Selde can kaybı 66'ya yükseldi

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde 11 Ağustos tarihinde yaşanan sel felaketinin üzerinden beş gün geçti. Ezine Çayı kenarında bulunan binalarda ve ara sokaklarda bazı noktalarda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), vefat edenlerin sayısının 66'ya yükseldiğini açıkladı. Kastamonu'da 56, Sinop'ta 9, Bartın'da 1 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin tedavilerine hastanelerde devam edildiği ifade edildi.

Yaşanan selin ardından inceleme yapmak üzere siyasetçiler de Bozkurt’a geliyor. Salgının üçüncü gününde ilçeye gelen AK Partili Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu selzedelerin tepkisiyle karşılaşmış, Bir kişi Göksu’ya, “Suçlusunuz. Sustukça acılarımız çoğaldı. Her şeyi görmezden, duymazdan gelin” demişti. Dün ilçeyi ziyaret eden isimler arasında Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici de yer almıştı.

KILIÇDAROĞLU, İMAMOĞLU İLE GELDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da çok sayıda milletvekili ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’yla birlikte sel felaketinin yaşandığı Bozkurt ilçesine geldi. Kılıçdaroğlu burada yıkılan ve hasar gören binaları inceledi, bilgi aldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Bozkurt Belediye Başkanı Muammer Yanım ile kısa bir görüşme gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, selzedelerle de konuştu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da sel felaketi yaşanan Bartın ve Kastamonu'yu ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2021, 08:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER