Şengal’den bir Êzîdî anasının çağrısı: Geri dönün

DAİŞ çetelerinin saldırılarına rağmen Şengal’i terk etmeyen Dayka Şirin, diğer ülkelere sığınan Êzîdîlere çağrı yaparak Şengal’e dönmelerini istedi. Dayka Şirin, “Kim ulaşabiliyorsa gelsin silahlarını kuşansınlar yönlerini Şengal’e çevirsinler” dedi.

Şengal’den bir Êzîdî anasının çağrısı: Geri dönün
 Hebaba aşiretinden Dayka Şirin, DAİŞ’in saldırılarının ardından Şengal Dağına sığınan ve yurdunu terk etmeyen Êzîdîlerden biri. Dört çocuğu YBŞ saflarında DAİŞ’e karşı savaşan Dayka Şirin’in bir kızkardeşi ve üç yeğeni ise DAİŞ’in elinde esir.

YARDIMIMIZA PKK GELDİ

Ağustos ayının başından bu yana Şengal dağında olduklarını anlatan Dayka Şirin, “Biz bu dağa düştük, biz rezilliği gördük, açlık ve susuzluk gördük. Yokluk gördük, erkeklerin öldürülmesini, kadın ve çocukların götürülmesini ve kadın kızların nikahlanmasını gördük. Biz dağa geldiğimizde yolumuzu kapattılar, kim bizim yardımımıza geldi, Allah’ın izniyle PKK yardımımıza geldi. PKK ölüleri yaralıları sırtıyla taşıdı, kadınları yaşlıları sırtlayıp çocuklarla birlikte bizi bu dağda bir araya getirdi. Bizim yolumuzu açtılar malzeme getirdiler, su verdiler, yemek getirdiler, bizi savundular. Onlar olmasaydı ya açlıktan ya susuzluktan ölecektik” dedi.

Şu anda dağda en çok hastaların zorlandığını, doktor ihtiyaçlarının olduğunu anlatan Dayka Şirin, Duhok’un hastaların götürülmesi için çok uzak olduğunu anlattı.

ŞENGAL’E GERİLLALAR GİRDİ

Şengal’de YBŞ ve HPG’nin başlattığı operasyon hakkında da konuşan Şirin, “Şengal’e girenler gerilladır, hepsi PKK, YBŞ ve YPG‘dir. Şimdi Şengal’e girmiş ve Şengali kurtaranlar onlardır. Şehit verdiler. Bizden kimse onlardan her hangi bir zarar ziyan görmedi. Bu can bedenimde oldukça ben bunu unutmayacağım. Onlar bizdir, biz onlarız. Biz ve onlar biriz. Kimsenin yüreğinin bize yanmadığı günlerde onlar geldi. Kanları bize kaynadı, bu toprakları kanları ile suladılar. Ölünceye kadar bunu unutmayacağız. İşte PKK geldiği günden beri onlar bizimle ilgileniyor, bir şeyi bizden esirgemiyorlar, bizden çok bizi düşünüyorlar, onlardan başka kimse bizim için ağlamıyor.”

YARDIMLAR ADALETLİ DAĞITILIYOR

Şengal dağında yardımların adaletli bir şekilde dağıtıldığını da anlatan Dayka Şirin, “ne gelirse açık ortada tartıyor herkese ölçülü dağıtıyorlar, kimsenin hakkı kimseye geçmiyor. Kim bize yardım göndermişse hepsi hürmet yeridir, kim ki bize yardımı dokundu Allah’ın yardımı da onlara dokunsun. PKK’den başka kim bir şeyler getirirse üzerinde kavga çıkıyor, kötülük oluyor. Niye onlar kurala göre ölçmüyorlar. Bu yardımsever, bu iyiliksever bu da içi yanandır” şeklinde konuştu.

GİDENLER GERİ DÖNMELİ

Şengal’i terk ederek başka ülkelere sığınanlara da sitemde bulunan Dayka Şirin şunları belirtti:“Onlara da babalarına da ayıptır ayıp. Kuzey’den geldiler, Rojava’dan geldiler, Rojhılat’tan, Güney’den gelip kanlarının onlar için döktüler ve şehit düştüler. Onlarsa gidip evleniyorlar, kamplarda yan gelip yatmış domino oynuyorlar, babalarına ayıptır. Kim ailesini güvenli yerlere götürmüşse tamam orada bir eksikleri yok devletler ve Kürdistan onların bir eksiğini bırakmaz. Kim ulaşabiliyorsa gelsin silahlarını kuşansınlar yönlerini Şengal’e çevirsinler, Şengal’i kurtarsınlar. Doğrudur Şengal küçüktür ama Şengal’in namı şanı büyüktür. Gerçekte bu dağda kalanların hepsi aslandır, kaplandır. Buradakiler PKK gibi aslandır, kaplandır. PKK’nin kızları kadınları gibi olsunlar, silah alıp topraklarını namuslarını, şereflerini, sularını Caxşlardan kurtarsınlar. Bu 10 günden beridir kentin yarısına kadarını kardeşimiz PKK, burada kalanlar ve onların arkadaşları kurtardı. Önde de olmasınlar onların arkasında duruşunlar. Öncü olmasınlar artçı olsunlar! Allah kabul etsin 5 çocuğum silah aldılar ve vuruyorlar. Bu kızlar Berberoj’u, Bırc’ı, Suka Seri’yi Şengal’in yarısını tuttular birkaç terörist kırıntısı kalmış inşallah bu günlerde oraları da kurtaracaklar.

Meleke Tavus yardımcıları olsun. PKK’ye kim bu ahlakı ve siyaseti vermişse Allah ondan razı olsun. Bu temiz ahlak, bu siyaset, halkların savunucusu PKK’nin yanında halkların bir farkı yoktur. Bu gün dışardan gelen çocukların anneleri, babaları biziz onlar bizim çocuklarımızdır. Biri yaralansa biz inciniyoruz, biri şehit düştüğünde içimiz yanıyor. Onlar çocuklarımız gibi bizim kolumuz kanadımızdırlar. Allah hepimizin yardımcısı olsun.” ANF

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2015, 12:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER