Şırnak’ta aileler 8 cenazeyi aldı

Cizre ve Silopi ilçelerinde öldürülen ve Şırnak Devlet Hastanesi’nde bekletilen Aziz Yural, Çetin Taşer, Fatma Uyar, Sêvê Demir, Pakize Nayır, Nidar ve Halis Sümer, Lütfü Aksoy’un cenazeleri yapılan görüşmeler sonrası aileleri tarafından alınarak Şırnak Belediyesi’ne ait soğuk hava deposuna götürüldü.

Şırnak’ta aileler 8 cenazeyi aldı
 Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde öldürülen ve Şırnak Devlet Hastanesi’nde bekletilen 8 cenaze aileleri tarafından alınarak Şırnak Belediyesi’ne ait soğuk hava deposuna götürüldü.

Şırnak Devlet Hastanesi Morgu’nda bekletilen 10 cenazeyi almak için aileler ve milletvekilleri yaklaşık 4 saat morgda bekledi.

Taybet İnan, Yusuf İnan, Aziz Yural, Çetin Taşer, Fatma Uyar, Sêvê Demir, Pakize Nayır, Nidar ve Halis Sümer, Lütfü Aksoy’un aileleri 4 saatlik bekletilmenin ardından cenazeleri alarak araçlara bindirdi.

Ancak, Şırnak Valiliği’nden “Cenazelerin götürülmesine izin verilmeyeceği” yönünde talimat geldiği belirtilerek, polisler tarafından cenaze araçlarının önü kesildi.

Aileler ve milletvekilleri cenazelerin alınması için savcılıkla görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede cenazelerin alınmasına ilişkin herhangi bir sıkıntı olmadığı ve izin verildiği belirtilirken aileler emniyetin keyfi bir şekilde cenazeleri bekletmesine tepki gösterdi.

Yaklaşık bir saatlik bekleme sonrasında morgdan alınan cenazeler ambulans ve cenaze nakil araçlarına bindirilerek, Şırnak Belediyesi’nin ayarladığı soğuk hava deposuna taşındı.

Taybet İnan ve Yusuf İnan’ın cenazeleri ise defin kağıtlarının köyde olmasından kaynaklı alınamadı.

Şırnak Devlet Hastanesi’nde kalan 7 cenazenin alınması için ise görüşmeler devam ediyor.

Resmi Gazete’de yayınlanan Adli Tıp Kurumu (ATK) Uygulama Yönetmeliği’nde değişiklikle, üç gün içinde aileleri tarafından alınamayan cenazelerin mülki idare amirlerince defnedilmesinin önünü açmıştı.İMC

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2016, 21:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER