Şırnak'ta özsavunma direnişi

Şırnak'ta özsavunma amaçlı bulunan barikatları kaldırmak için zırhlı araçlarla mahalleye girmeye çalışan özel harekat timleri, halkın direnişi karşısında geri çekilmek zorunda kaldı.

Şırnak'ta özsavunma direnişi
Şırnak'ın merkez Yeni Mahallesi'nde, özsavunma temelinde kurulan barikatları kaldırmak isteyen özel harekat timleri, halkın direnişi ile karşılaştı. Zırhlı kepçe ve çok sayıda kobra ile akrep tipi zırhlı araçlarla mahalleye girmeye çalışan ve yurttaşlara gerçek mermi ve gaz bombaları ile saldıran özel harekat timleri, halkın direnişi karşısında geri çekilmek zorunda kaldı. Özel harekat timlerinin saldırısı üzerine çıkan çatışma saatlerce sürerken, mahallede kimi zaman patlama sesleri duyuldu. İlerleyen saatlere kadar süren ve tüm saldırılarına rağmen özel harekat timlerinin giremediği Yeni Mahalle'de, dün gece yaşananlar gündüz daha net görüldü. 

Mahalle sakinleri, polislerin akşam saatlerinde çok sayıda zırhlı araç ve kepçelerle mahalleye girmeye çalışırken, yurttaşların tepkisiyle karşılaştığını belirterek, barikatları kaldırmak için gelen polislerin bomba olma ihtimalini gerekçe göstererek, barikatların önünde fünyeleri patlattığını aktardı.

Fünyelerin patlatılması ile oluşan basınçla mahallede bulunan çok sayıda evin kapı ve pencereleri kırıldı. Ayrıca saldırı sırasında özel harekat polislerinin etrafı rastgele taraması nedeniyle evlerin duvar ve pencerelerine çok sayıda mermi isabet etti. Etrafın rastgele taranması nedeniyle evlerde maddi hasar oluştu. 

Akşam saatlerinde zırhlı araçlarla barikatları kapatmak amacıyla mahalleye girmeye çalışan özel harekat polisleri, halkın direnişini kırmayınca geri çekilmek zorunda kalırken, etrafa rastgele attığı gaz bombaları nedeniyle kenti gaz bulutu sardı. DİHA

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2015, 12:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER