Taş, İstanbul’da son yolculuğuna uğurlandı

Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalp krizi geçirmesi sonucu yaşamını yitiren Barış Grubu üyesi Lütfü Taş'ın cenazesi, 1 Mayıs Mahallesi Cemevi'nde düzenlenen törenin ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Taş, İstanbul’da son yolculuğuna uğurlandı
 Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi'nde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren ve cenazesi dün gece uçakla İstanbul'a getirilen Barış Grubu Üyesi Lütfü Taş için Ataşehir'deki 1 Mayıs Mahallesi Cemevi'nde cenaze töreni düzenledi.

Törene Taş'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra HDK Eş Sözcüsü Ertuğrul Kürkçü, HDP il ve ilçe yöneticileri, Tutuklu Aileleri ile Dayanışma Derneği (TUAD), Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (YAKAY-DER), Türkiye Barış Meclisi (TBM), İnsan Hakları Derneği (İHD) üyeleri ve kalabalık bir kitle katıldı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterlerinin açıldığı törende, PKK bayrakları da taşındı. Törende, demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına Çerxa Şoreşê marşı eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. 

Törende konuşan TBM üyesi Hakan Tahmaz, Türk devletinin barış için silahları susturan barış elçilerini tutsak ettiğini söyleyerek, "Devlet silahların susmasını istiyorsa algı operasyonlarından vazgeçip bir an önce adım atmalı" dedi. 

Ertuğrul Kürkçü ise "Lütfü Taş barış için mücadeleyi göze almamış olsaydı, zindanları da prangaları da göze almazdı. İşte bu nedenle herkes barış için daha fazla şey yapmalı. Lütfü Taş'ın fedakarlıklarını unutmayacağız" dedi. İHD ve TUAD başkanlarının da kısa birer konuşma yaptığı cenaze töreninin ardından, PKK bayraklarına sarılan Taş'ın cenazesi omuzlarda taşınarak, 1 Mayıs Mahallesi HDP Temsilciliği'ne getirildi. 

Taş'ın cenazesi, düzenlenen törenin ardından, "Şehîd namirin", "Katil devlet hesap verecek" sloganları eşliğinde Karacaahmet Mezarlığı'na getirilerek burada toprağa verildi. / Anf

Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2015, 16:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER