Tuzluçayır'da katliam hazırlığı

Ankara'da polis gözetiminde ırkçı saldırıda bulunmak üzere Tuzluçayır Mahallesi'ne girmeye çalışan binlerce kişilik ülkücü grup, savunma önlemleri alan halk tarafından püskürtüldü. "Operasyon değil, katliam istiyoruz" sloganları ile mahalleye girip evleri ateşe vermek isten guruba karşı direnen mahalle sakinlerinin direniş kırılmak isteniyor.

Tuzluçayır'da katliam hazırlığı
Dağlıca'da yaşanan çatışma ve can kayıplarını gerekçe gösteren ırkçı guruplar, iki gündür Ankara'nın Mamak ilçesinde bulunan ve Alevi-sol yapısı ile bilinen Tuzluçayır Mahallesi'ne saldırı amacında. Dün mahalleli tarafından püskürtülen ve aralarında AKP ve MHP'lilerin de bulunduğu ırkçı guruplar, sosyal medya üzerinde örgütlenerek akşam saatlerinde yeniden Tuzluçayır'a doğru saldırıya geçti. 

Yine sosyal medyada yapılan uyarı çağrılarını dikkate alan ve olası bir saldırı üzerine harekete geçen Tuzluçayır halkı da akşam saatlerinden itibaren yeniden savunma önlemlerini almaya başladı. 

Mahalle halkı barikat başında 

Abidin Aktaş Sokağı başta olmak üzere farklı noktalarda güvenlik önlemleri alan demokratik kitle örgütleri, barikatlar kurdu. 7'den 70'e herkesin yer aldığı barikatlarda kitle, sopalar ve taşlarla bekleyişe geçti. Barikatlarda elinde sopası olan teyzeler ile çocuklar dikkat çekti. 

Yapılan kışkırtma çağrıları üzerine akşam saatlerinde Akdere, Natoyolu gibi bölgelerde toplanan ırkçı guruplar Tuzluçayır merkezine doğru yürüyüşe geçti. Ancak gelen ilk gurup, mahalleyi savunmaya alan halk tarafından püskürtülürken, bu kez Kızılay'dan Tuzluçayır'a çıkan yoldan binlerce kişilik ırkçı grup mahalleye yönelik ikinci bir saldırı gerçekleştirdi. 

Saldırganlara karışmayan polis halka yöneldi

Özellikle direnişin merkezi olan Abidtin Aktaş Sokağa yönelen gurup, bir kez daha kitle tarafından durduruldu. Kitle gelen gurubu, havai fişekler, taşlar ve soda şişeleriyle püskürttü. Bunun üzerine cami-cemevi yönünde bekleyen çevik kuvvet ekipleri, savunma yapan kitleye gaz bombalarıyla saldırmaya başladı. 

Irkçı grupları da yanına alan polisin saldırısı ile kitlenin direnişi kırılmaya çalışıldı. Yapılan saldırı üzerine bir ara Tuzluçayır Merkezi'ne sıkıştırılan mahalleliler buradan Abidin Aktaş Sokağa çekildi. Ancak direnişi bırakmayan mahalleli gelen diğer saldırı dalgalarını da kırdı. 

Bunun üzerine Tuzluçayır'ın dört bir tarafına dağılan 200-300'er kişilik ırkçı guruplar, mahalleyi ablukaya almaya çalışıyor. "Operasyon değil katliam istiyoruz" sloganları atan ırkçı gruplar, mahalleye girerek evleri ateşe vermek istediğini belirten mahalleli de can güvenliklerini sağlamak için direnişten vazgeçmeyeceklerini ve gerekirse sabaha kadar direnişi sürdüreceklerini belirtti. 

Ayrıca direnişini sürdüren mahalle halkı yaşadığı katliam tehdidine rağmen, sloganlarla Cizre'ye selam gönderiyor. Mahallede gerginlik ve katliam tehlikesi sürüyor.DİHA

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2015, 23:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER