Urfa’da Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda patlama

Urfa 20’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda patlama meydana geldi.

Urfa’da Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda patlama

 Urfa 20’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda patlama meydana geldiği olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibinin sevkedildiği bildirildi.

Şiddetli patlama saat 14.55 sıralarında kent merkezindeki Necmettin Cevheri Bulvarı üzerinde bulunan 20’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı’ sahasındaki Maşuk bölgesindeki atış poligonu yakınlarında meydana geldi. Askeri yetkililer, boş bir arazide eski mayın ve mühimmatları kontrolü imha ederken büyük bir gürültüyle patlama meydana geldiğini söyledi.

Kent merkezinde de duyulan patlamayla birlikte bölgeden dumanlar yükselirken, ihbar üzerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi olay yerine sevk edildi. Şiddetli patlama sırasında çevrede bulunan birçok ev ve işyerinin camları kırıldı. Bir kreşin de camlarının kırılması üzerine aileler, buraya akın ederek, korku içerisindeki çocuklarını evlerine götürdü. Patlamanın ardından askerler ev ve işyerlerinde meydana gelen hasarla ilgili tespit yaptı.

Genelkurmay kaynakları, ilgili yerlere bilgi verildikten sonra kullanım süresi dolan antitank mayının arazide planlı ve kontrollü imha edilmesi sırasında patlamanın meydana geldiğini bildirdi.

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2015, 17:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER