VAN'DA KADINLARIN NÖBETİ SONA ERDİ

Diyarbakır ve Ankara'da düzenlenen "Özgürlük Nöbeti"ne katılmalarına izin verilmeyen Vanlı kadınların BDP çadırında başlattığı nöbet sona erdi.

VAN'DA KADINLARIN NÖBETİ SONA ERDİ

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın tecrit koşullarına son verilmesi için BDP Kadın Meclisi tarafından Ankara ve Diyarbakır'da "Özgürlük nöbeti" tutuldu. Van'dan Diyarbakır'a gitmek isteyen kadınlar, İçişleri Bakanlığı'nın "Kamu düzenini bozmak" gerekçesiyle Valiliklere gönderdiği genelge deniyle çıkışlara izin verilmedi. Bunun üzerine kadınlar, BDP Van il binası olarak kullanılan çadırda gece boyunca nöbet tuttu.

Sarı, yeşil ve kırmızı renklerde yazmalar takan kadınlar, yöresel kıyafetleriyle renkli kareler oluşturdu. Sabaha kadar süren "Özgürlük nöbetinde" kadınlar çadırda Kürtçe şarkılar söyleyerek geceyi geçirdi. Bir gün süren nöbette BDP Van İl Eşbaşkanı Mihriban Şah, Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, İl Genel Meclis Başkanı Semira Varlı, Van Belediye Başkan Yardımcısı Gülbahar Orhan, Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) aktivistleri, Barış Anneleri İnisiyatifi'nin yanı sıra çok sayıda kadın katıldı.

'Kadınlar için her yer Amed'

Sabah açıklama yapan Bostaniçi Belediye Başkanı Ergüneş, kadınların Van'dan Diyarbakır'da gitmelerine izin vermemelerini kınadıklarını belirtti. Bütün engellemelere rağmen kadınların eylemliklerinde kararlı olduğunu söyleyen Ergüneş, "İsterdik ki bütün Kürt anneleri olarak anneler gününde Amed'e birlikte olsaydık. Her kesin bildiği gibi uzun zamandır yürütülen askeri ve siyasi operasyonlardan dolayı biz Kürt anneleri olarak sürekli kaygı içinde yaşıyoruz. Eylemimizin amacı operasyonların durması için hükümete ve devlete bir çağrı yapmaktı" dedi.

Gerçekleştirdikleri eylemlerinde temel hedefin barışın sağlanması için gerçekleştirdiklerini söyleyen Ergüneş, Amed'te eylemde olan bütün kadınları selamladı. Ergüneş'in ardından konuşan BDP Van İl Genel Meclis Başkanı Semira Varlı ise, bütün engellemelere rağmen kadınların kararlılıkla eylemlerine sürdürdüklerini ve her yerin kadınlar için Amed olduğunu belirtti. Diha

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2012, 11:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER