YSK, AK Parti’nin seçim şarkısını yasakladı

YSK, CHP Milletvekili Tanal’ın başvurusu üzerine, AK Parti’nin 1 Kasım seçimleri için hazırlattığı şarkının kullanılmasını yasakladı.

YSK, AK Parti’nin seçim şarkısını yasakladı
 Yüksek Seçim Kurulu (YSK), CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın başvurusu üzerine AK Parti’nin hazırlattığı ‘Haydi Bismillah’ isimli seçim şarkısını yasakladı. Bekir Bozdağ, Twitter hesabından YSK’nın başvuruyu kabul ettiğini duyurdu.

AK Partili Bekir Bozdağ, Twitter hesabından şu ifadeleri kullandı:

“CHP’li vekilin itirazı üzerine YSK, “besmelenin seçimde kullanılamayacağına” karar vermiş.”

CHP’li Tanal, başvuru dilekçesinde, “Tamamen dini, manevi duygu ve değerleri içerir nitelikli bu şarkı, seçim şarkılarında dikkate alınması gereken usul ve esaslara aykırıdır. Şöyle ki; Anayasa 24.maddesine göre; ‘Kimse, Devletin sosyal, ekonomik, siyasi veya hukuki temel düzenini kısmen de olsa, din kurallarına dayandırma veya siyasi veya kişisel çıkar yahut nüfuz sağlama amacıyla her ne suretle olursa olsun, dini veya din duygularını yahut dince kutsal sayılan şeyleri istismar edemez ve kötüye kullanamaz.’

Açıklanan nedenlerle itiraz konusu seçim şarkısının internet ortamı da dahil olmak üzere tüm yayın kuruluşları tarafından yayımlanmasının yasaklanmasına karar verilmesi gerekmektedir.” denildi.

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2015, 23:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER