Yüksekova-Van Karayoluna Heyelan Düştü: İlçenin Van ile Hakkari'yle ulaşımı durdu

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi yolunda meydana gelen heyelandan dolayı 3 kişi yaralanırken, ilçenin Van ve Hakkari ile olan ulaşımı kesildi.

YÜKSEKOVA  GÜNCEL - HABER MERKEZİ

Yüksekova ilçesi yolunda meydana gelen heyelandan dolayı 3 kişi yaralanırken, ilçenin Van ve Hakkari ile olan ulaşımı kesildi.

Alınan bilgilere göre, gece saatlerinde Yüksekova kara yolunun Yeni Köprü mevkiinde heyelan meydana geldi.

Yoldan geçen kamyonete heyelanla birlikte gelen kaya parçalarının isabet etmesi sonucu isimleri öğrenilemeyen 3 kişi yaralandı.

Yaralılar ambulanslarla Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırılırken; bölgede Karayolları, AFAD ve jandarma ekipleri önlemlerini aldı.

Yüksekova kara yolunun heyelan nedeniyle ulaşıma kapanmasıyla Van ve Hakkari ile olan bağlantısı da tamamen kesildi.

Heyelanın yaşandığı yerde incelemelerde bulunan Van Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Fehmi Yıldırım, ''Yeni köprü-Yüksekova arasında oluşan heyelan alakalı tespitlerimizi yapıyoruz. Profesyonel dağcı ve ekiplerimizle incelemeler yapıyoruz iş makinalarımız hazır durumda heyelanın olması noktasında bekleyiş içerisindeyiz ve alternatif bir güzergah oluşturduk. Büyük araçlar için tünellerden geçişi programlıyoruz. Alternatif yol devam ediyor. Tehlikeyi büyük hale getirmeden gerekli güvenlik tedbirleri alındıktan sonra müdahaleyi yapıp trafiğe açacağız. Ciddi bir malzeme var kaldırılması biraz zaman alacaktır. Trafiğin seyreği için daha rahat bir çalışma yapacağız. Trafik tedbirleri alındıktan sonra gerekli çalışmalarına başlayacağız. Şuanda heyelanın müdahale ettiği yaralanan bir araç var. Bu araçtaki arkadaşlar şuan tedavi altında bizde aracın heyelan bölgesinde uzaklaştırması için çalışmalara başladık'' dedi.

Öte yandan Yüksekova-Van karayolunun ulaşıma kapanmasından dolayı yetkililer, yolun çalışması halen devam etmekte olan tünelden kontrollü bir şekilde verilmesi için çalışmalara başlanırken, iki tarafta yüzlerce araç beklemede duruyorlar.

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2023, 05:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER