Yüksekova’da Operasyon Hazırlığı

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde güvenlik güçleri tarafından olağanüstü tedbirler alınıyor. Dün gece yaklaşık 80 tankın giriş yaptığı ilçede, giriş ve çıkışlarda güvenlik güçleri tarafından kontrol altına alındı.

Yüksekova’da Operasyon Hazırlığı
YÜKSEKOVA GÜNCEL

YÜKSEKOVA- Diyarbakır'ın Sur, Şırnak'ın Cizre, Silopi ve İdil, Mardin'in Dargeçit ve Nusaybin ilçelerinde bir süredir devam eden operasyonlar tamamlanmasını ardından gözler Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne çevrildi.  

GİRİŞ-ÇIKIŞLAR KONTROL ALTINDA

Dün akşam saat 21.00 sıralarında yaklaşık 80 tankın giriş yaptığı ilçeye, giriş ve çıkışlarda dün öğlen saatlerinden itibaren kontrol altına alındı. Kirpi, panzer tipi zırhlı araçlarla kontrol noktaları oluşturan güvenlik güçleri, Van ve Esendere yönüden gelen araçların kontrollu şekilde ilçeye girmelerine izin veriyor.  Dağlıca bölgesinden gelen araçların ise geçişine izin verilmiyor ve vatandaşların yürüyerek ilçeye girmeleri isteniyor.

STRATEJİK NOKTALAR KAPATILDI                

Yüksekova'nın çevresinde de yoğun tedbirler alınıyor.  İlçe merkezin dört bir yanı zırhlı araçların ve askerlerin yerleştirildiği belirtilirken, en yoğun önlemin ise Şemdinli tarafında kalan bölgelerde alındığı görülüyor.

İLÇEYE ÖZEL EĞİTİMLİ ASKERLER GELDİ

 Kapsamlı operasyon hazırlıklarını yapıldığı ilçede bazı okullara ise özel eğitimli askerler ve polisler yerleştirildi. Yüksekova'nın girişinde bulunan Yeni Mahalledeki Ahmedi Hani, Anadolu Meslek ve Teknik Lisesi, Anadolu Şemsettin Onay Lisesi, Kız Meslek Lisesi ile İstanbul İMKB ilk ve Orta Okulu'na özel eğitimli asker ve polisler yerleştirildi. Okuların çevresine ise zırhıl araçlar konuşlandırıldı.




 

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2016, 12:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER