Öğretmene cinsel istismardan 297 yıl hapis

Erzurum Yakutiye'deki İMKB İnönü İlkokulu'nda öğretmenlik yapan A.K, 11 öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle yargılandığı davada mahkum oldu. A.K. talep edilen en ağır cezaya çarptırıldı.

Öğretmene cinsel istismardan 297 yıl hapis
 Erzurum’da bir ilkokulda görev yapan sınıf öğretmeni 52 yaşındaki A.K., 11 öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle yargılandığı davada 297 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Merkez Yakutiye İlçesi’ndeki İMKB İnönü İlkokulu 5’inci sınıfında okuyan 5 kız öğrenci 6 Nisan 2016 günü rehberlik öğretmenine giderek, kendilerini 4’üncü sınıfa kadar okutan sınıf öğretmeni A.K.’nin tacizde bulunduğunu anlattı. Öğretmenler 5’inci sınıfa geçtikten sonra teneffüslerde yanlarına gelen öğretmen A.K.’nin tacizlerine devam ettiğini belirtince rehber öğretmenler durumu Yakutiye Kaymakamlığı’na bildirdi.

SUÇ DUYURUSU ÜZERİNE TUTUKLANDI

Kaymakamlık tarafından öğretmen A.K. aynı gün açığa alındı ve Cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu. 12 Nisan günü çıkarıldığı 1’inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanan A.K. hakkında Erzurum 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. A.K.’ye ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan mağdur öğrenci sayısına göre 88 yıldan 165 yıla, ‘cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan ise 20 yıldan 100 yıla kadar olmak üzere toplamda 108 yıldan, 265 yıla hapis cezası istendi.

‘KOCAM ASLA BÖYLE BİR ŞEY YAPMAMIŞTIR’

Davanın iddianamesinde mağdur çocukların anlattıklarına yer verild. Erzurum 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugün yapılan karar duruşmasında sanık A.K.’nın eşi H.K. tanık olarak dinlendi. Öğretmen A.K. ile 11 yıl önce evlendiğinde söyleyen H.K. “8 yaşında yetim kızım vardı. Eşim ona baba şefkati gösterdi. Halen onun odasının kapısını çalmadan içeriye girmez. Allah şahit eşim evde atletle bile dolaşmaz. Bu evliliğimden de bir kızım var, böyle bir olayla karşılaşmadık. Bana ‘geri zekalı mısın, kocanın peşinden niye koşuyorsun?’ diyorlar. Ama ben kocama inanıyorum, asla böyle bir şey yapmamıştır” dedi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Son sözü sorulan öğretmen A.K. suçlamaları kabul etmediğini söyledi. A.K., “Bir baba ve eğitimci olarak bu şekilde insanlık dışı bir suçla karşınıza gelmiş olmanın utancı içindeyim. Otoriter, disiplinli bir öğretmen olduğum için kinlendiklerinden bunları yaptılar. Aklanmamı istiyorum” diye konuştu.

HER ÖĞRENCİ İÇİN 27 YILDAN 297 YIL HAPİS

Mağdur çocukların avukatlarından Nurullah Arıcı, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti, A.K.’nin cinsel amaçla ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan beraatını uygun gördü. Heyet, öğrencilerin beyanlarının doğru olduğunu kabul ederek sanık A.K.’yı her bir öğrenciye karşı ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 12’şer yıl hapis cezasına çarptırdı.

Sanığın kamu görevlisi olmasını ve öğrencilerin onun sorumluluğunda olduğunu dikkate alan mahkeme heyeti 12 yıllık cezayı yarı oranda arttırarak her öğrenci için 18 yıla çıkardı. Cinsel istismar eylemlerinin zincirleme şekilde işlendiği gerekçesiyle bu cezayı da yarı oranda arttırdı ve 27 yıla yükseltti. Mahkeme, öğretmen A.K.’yı her bir öğrenci için 27’şer yıldan toplam 297 yıl hapis cezasına mahkum etti. A.K.’nin hükümle birlikte tutukluluk halinin devamına karar verildi. (ERZURUM/DHA)

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2016, 14:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER