Silvan ve Çınar'da 8 Mart etkinliği

Silvan'da, 8 Mart etkinliklerine katılım için erbaneler eşliğinde ilçe merkezinde karanfil dağıtılarak, kadınları yapılacak etkinliğe davet edildi. Çınar'da ise kadın tutsaklara 8 Mart'ı kutlama kartı gönderildi.

Silvan ve Çınar'da 8 Mart etkinliği
 Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerine katılım için ilçeyi erbane eşliğinde dolaşan KJA'lı kadınlar, kadınlara karanfil ve broşür dağıttı. MEYA Kadın Merkezi'nde bir araya gelen kadınlar, erbaneler eşliğinde Gazi Caddesi üzerinde karanfil dağıtarak kadınları 5 Mart'ta yapılacak etkinliğe davet etti. 
Ardından PTT binasına gelen kadınlar, tutuklu kadınlara mektup gönderdi. Yeniden erbane, zılgıt ve "Jin jiyan azadî" sloganları eşliğinde kadınlara karanfil dağıtmaya devam eden kadınlar, öğleden sonra tekstil fabrikalarında çalışan kadınlara karanfil dağıtacak. 
Çınar'da ise KJA bileşenleri ve Çınar Belediyesi Jînwar Kadın Merkekezi 8 Mart vesilesiyle tutuklu kadınlara kart gönderdi. Kadınlar, Çınar'dan fotoğraf karelerinin bulunduğu kartları Türkiye ve Kürdistan cezaevlerinde bulunan kadınlara gönderdi. 
Kartları gönderiminin ardından açıklama yapan Çınar Belediyesi Kadın Politikaları Müdürü Halide Türkoğlu, cezaevlerinin Kürt kadınlarıyla doldurulduğunu dile getirerek, "Bizler KJA Çınar bileşenleri olarak tutsak kadınlarla dayanışmayı büyütmeyi, beraber aslında ne kadar güçlü olduğumuzu belirtmek için kart gönderdik. Bu noktada tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutluyor, 8 Mart'ın tüm kadınlar için eşitlik, adalet, özgürlük getirmesini diliyorum. Mücadelenin yükseleceği bir gün olacağı inancındayız" dedi. 
Öte yandan Çınar Belediyesi Kadın Politikaları Müdürlüğü ise ilçenin billboardlarına astığı afişlerle kadınların 8 Mart'ını kutladı.DİHA

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2016, 13:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER