Üniversitede şiddete karşı 'komisyon' kurulacak

Akademisyen Ceren Damar Şenel'in öldürülmesinin ardından üniversitede şiddeti önlemek için komisyon kurulması kararı alındı.

Üniversitede şiddete karşı 'komisyon' kurulacak
 Çankaya Üniversitesi Balgat Kampüsü Hukuk Fakültesi’nde öldürülen Araştırma Görevlisi Ceren Damar’ın ardından harekete geçen YÖK ve İçişleri Bakanlığı üniversitelerde şiddeti önlemek için ortak ‘komisyon’ kurma kararı aldı.

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel, 2 Ocak’ta aynı fakültede eğitim gören 4. sınıf öğrencisi Hasan İsmail H. tarafından, silah ve bıçak kullanılarak öldürülmüştü. Bu cinayetin YÖK ve İçişleri Bakanlığı, ‘şiddeti önlemek için ortak komisyon’ kurma kararı aldı.

SOYLU ‘KATKI SAĞLAYACAĞIZ’ DEDİ

YÖK’ten yapılan yazılı açıklamada, Başkan Prof. Dr. Yekta Saraç’ın konuyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştüğü ve şiddet olaylarının engellenmesi yönünde yapılacak çalışmalara katkı sağlamaları ve bu hususta Bakanlık olarak kendilerine destek olmalarını istediği aktarıldı. Açıklamada, Bakan Soylu’nun YÖK Başkanı Saraç’a “konuyla ilgili her türlü katkıyı sağlayacaklarını söylediği” kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2019, 03:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER