60 bin TL cezası olan Ters Laleleri kopardılar

Ters laleler, Hakkari bölgesinde ve Tunceli'nin Ovacık ilçesinde yetişiyor. Çiçekleri koparmanın 60 bin liralık cezası var. Ancak bu da çiçekleri korumaya yetmedi. Bir doğasever tarafından çekilen görüntülerde çiçeklerin 3 kişi tarafından koparılıp taşındığı görüldü. Görüntü tepki topladı.

60 bin TL cezası olan Ters Laleleri kopardılar

 Elleri kolları dolu. Yok olma tehlikesindeki bitkileri söküp taşıdılar. O da yetmedi o anları kaydedenlere tepki gösterdiler.



Ters laleler, Hakkari Bölgesinde ve Tunceli'nin Ovacık ilçesine bağlı Ağaçpınar köyü kırsalında yetişiyor. Kırsal bölge, her yıl 15 günlük ömrü olan çiçeklerin fotoğrafını çekmek isteyenleri ağırlıyor. Yok olma riski altında olan bitki koruma altında. Koparmanın cezası 60 bin lira. Ancak geçtiğimiz günlerde çiçekleri fotoğraflayan bir doğasever bu görüntüleri kaydetti.



Dağlık alanda 3 kişi söktükleri çiçekleri taşıyordu. Doğa fotoğrafçısı Malik Kaya'nın görüntüleri büyük tepki topladı. Görüntüler yetkililere ulaştırıldı. Doğaseverler sorumluların hak ettiği cezayı almasını istiyor.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2019, 02:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER