Barışın Mutluluğu

Karadenizli gençleri Yüksekovalılar muhteşem bir düğünle evlendirdi. Samsunlu gelin ile Sinoplu damadı köy sakinleri tarafından görkemli bir düğünle evlendirdiler.

Barışın Mutluluğu

YAŞAR KAPLAN - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Cilo dağı eteklerinde dünya evine giremeye karar veren Karadenizli öğretmenlere köy sakinleri tarafından destek verilerek öğretmenlerin dünya evine girmelerine vesile oldu. Damada altın takan köy sakinleri geline ise para taktı.

 

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Kadıköy'de öğretmenlik yapan Karadenizli Faruk Fuat Korkmaz ve Filiz Bayındır öğretmenlere köy sakinleri tarafından görkemli bir düğünle evlendirildi.

 

 

‘ BİR ARADA OLDUĞUMUZU HERKES GÖRSÜN İSTEDİK’

 

Faruk Fuat Korkmaz; üç yıldır burada görev yapıyorum hiç bir sıkıntı yaşamadım gayet köyümden memnunum mutlu bir şekilde devam ediyorum. Geçen sene okulumuza atanan Filiz hocamla ocak ayında nişan yaptık. Bu sene de düğün yapmaya karar verdik. Düğün kararımız aslında memlekete Sinop ve Samsun'da düğünümüz olacak.

 

Köylüler bir araya gelerek ilk önce düğünümüzü burada yapmaya karar kıldırlar bizde bu karara uyarak mutlu bir şekilde düğünümüzü bugün gerçekleştirdik.

 

Korkmaz, ‘Özelikle barış süreci dedik. Bizimde bu sürece bir katkımız olsun bir arada olduğumuzu herkes görsün istedik.

 

‘EL ELE KOL KOLA OLALIM DEDİK’

 

Bu düğün ikimizin değil hepimizin düğünü olsun hepimiz el, ele, kol, kola olalım herkes bunları görsün dedik.

 

Okulun resim öğretmeni olan gelin Filiz Bahadır; ise evlenmeye karar verdik kendi memleketlerimizde düğünlerimiz var ama burada da olsun istedik en çok öğrencilerimiz ve velilerimiz istedi.

 

‘ ÖZ EVLATLARIMIZDAN AYIRMADIK’

 

Köy sakinlerinden Şaban Onat,’ ikisi de bizim evlatlarımız 3 yıldır köyümüzde çocuklarımıza eğitim veriyorlar evlerimiz açtık onlara kendi öz evlatlarımızdan ayırmadık. Kendi memleketlerinde de evlenirler ama istedik ki burada köylülerle beraber onlara güzel bir evlilik yapmak istedik. Dedi.

 

Okul bahçesinde yapılan düğün törenine Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Özmen, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cumalı Kaya, okul öğretmenleri ve öğrenci velileri katıldı.

Kürtçe ve Türkçe seslendirilen şarkılara davetliler doyasıya eğlendiler.

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2013, 20:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER