Hakkari yemekleri Bolu festivalinde!

Her yıl geleneksel olarak Bolu Mengen’de düzenlenen Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali’nin bu yıl 32.’si gerçekleştirildi.

Hakkari yemekleri Bolu festivalinde!
 63 ilin stantlarının yer aldığı ve yöresel yemeklerin tanıtıldığı festivale, Hakkari ilimizi temsilen Hakkari Aşçılar ve Pastacılar Derneği (HAKAPAD) Başkanı Necmettin Kurt, üyeleri Cüneyt  Gökay, Cumali Çakay, Yusuf Duman, Harun Kumli, Kerem Aldemir, Ferdi Faruk, Fırat Temizel ve 8 kişilik ekip yer aldı.

Festival kapsamında DAKA ‘nın desteği ile Bolu Mengen’de Hakkari'nin yöresel yemeği Doğaba yemeği ve Bürüş çorbası yaklaşık bin kişiye ikram edilerek, yemekler tam not aldı.

Hakkari standına ziyaret eden Bolu Valisi Aydın Baruş ve Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut’a Meşhur Hakkari Bürüş çorbası ikram edildi.

Bürüş çorbasının  tadına bakan tüm protokol üyelerinden ve katılım sağlayan misafirler Hakkari ekibine teşekkür ettiler.

Hakkari Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Necmettin Kurt,, en iyi ve yörenin en iyi lezzetleri adına plaket aldık festivalde de yöresel standımız ve yemeklerimiz  ilgi odağı oldu dedi.

Kurt," 32. Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali’nde aynı zamanda HAKAPAD olarak her zaman ilin tanıtımı için elimizden gelen gayreti gösterdik ve göstermeye de devam edeceğiz .Bize sponsor olan DAKA ya teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

 Her yıl geleneksel olarak düzenlenen festival, çeşitli konserler ve yarışmalar ile son buldu. 

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2017, 17:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER