Van,Turizm ve seyahat fuarına hazırlanıyor

VAN Valisi Murat Zorluoğlu başkanlığında, kentte bu yıl 8'ncisi düzenlenecek olan “Turizm ve Seyahat Fuarı' öncesinde hazırlık toplantısı yapıldı.Toplantıda konuşan Vali Zorluoğlu, 28-Eylül-1 Ekim 2017 tarihleri arasında düzenlenecek olan fuara büyük katılım olacağını söyledi.

Van,Turizm ve seyahat fuarına hazırlanıyor
 Valilik Ali Paşa Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Van Valisi Murat Zorluoğlu’nun yanı sıra, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Nezafettin Aydoğan, Vali Yardımcısı Sinan Aslan, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Demirel, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Van Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri, kamu kurum amirleri ve işletme belgeli otellerin ve tur firmalarının temsilcileri katıldı. Toplatıda konuşan  Vali Zorluoğlu, 28 Eylül - 1 Ekim 2017 tarihlerinde kentte düzenlenecek fuara, ciddi bir katılımın olacağını söyledi.

 Gelenekselleşen Turizm ve Seyahat Fuarı’nın, Van turizmi için önemli olduğunu ifade eden Vali Zorluoğlu, “Esnafımızın ve turizmcimizin yüzü gülen bir sene içerisindeyiz, otellerimizde çok kere boş yer kalmadığını gözlemledik. Bu durumdan memnuniyet duyuyoruz. Van, artık daha fazla turizm şehri olarak anılmaya başlıyor. İnşallah önümüzdeki yıl ve yıllar, bu bakımdan çok daha ileri adımlar atacağımız ve Van’ın gerçek manada bir turizm şehri olacağı yıllar olacaktır. Buna yürekten inanıyoruzö diye konuştu.
 Valilik, belediye, kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve yatırımcılarla, Van’ı ileri ki yıllarda pek çok açıdan cazip bir il haline getireceklerini belirten Vali Zorluoğlu, mevcut eksikliklerin stratejik çalışmalarla giderileceğini ifade etti.
'VAN'I TURİZM MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ'
Bu yıl düzenlenecek fuara İran, Gürcistan ve Ermenistan’dan da katılım olacağını aktaran Vali Zorluoğlu, şöyle dedi:
 “Vanımızı hem yurt içinde hem de yurt dışında çok ilgi gören bir turizm merkezi haline getireceğiz. Bu bakımdan Van Turizm ve Seyahat Fuarı önemli bir işlev görüyor. Uzun yıllardan bu yana yapılıyor ve gerek içerden gerek dışarıdan turizm sektörü ile iştigal eden birçok yatırımcıyı ilimize getiriyor. Bu yıl ki de gayet güzel ve maksadına uygun bir şekilde gerçekleştirilecek. Yurt içinden 35 ilimizden buraya il kültür ve turizm müdürlüklerinin katılımını bekliyoruz. Fuarımızda, belediyelerin, otellerin, meslek odalarının, acentelerin, turizm derneklerinin ve yöresel ürünlerin tanıtımı yapılacak. Fuarımızın uluslararası ayağı da ön planda olacak. Komşu ülkelerimizden de katılım bekliyoruz. Bugün bu toplantıda fuarın gündemini de bir anlamda netleştirmiş olacağız"

Van’ın huzurlu ve güvenli bir şehir olduğunun altını çizen Vali Zorluoğlu, “ Katılımın fazla olması, hem ilimizin görülmeye değer bir il olduğunun hem de katılımcıların Van’a gelirken bir güvenlik tereddüttü yaşamadığının göstergesidir. Bu çok kıymetli bir şey. İlimizde huzur ve güvenli ortam arttığı müddetçe turizm yatırımları ve diğer yatırımlar bakımından çok kıymetli potansiyelimiz olduğunu biliyoruz. Bu potansiyel daha fazla açığa çıkacaktır" diye konuştu
 Kültür Turizm ve Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Nezafettin Aydoğan ise, 4 yıldır Van’da fuara katıldıklarını dile getirerek, “Son 2 yılda terör belası bizi çok sıkıştırdı. Fuar anlamda bakanlıkta çok mücadele verdik. Önceki yıllarda güvenlik nedeniyle fuara katılım fazla olmuyordu. Bu yıl 35 il katılım gerçekleştirecek. 35 ilin katılması demek Van’ın belli bir noktaya geldiğinin işaretidir. Bu durum bakanlığımızı da çok mutlu ediyor. Buraya gelen misafirleri tutmamız, memnun etmemiz lazım. Çünkü bu fuarın yürümesinde önemli bir ayak. Memnuniyet, katılımın fazla olmasını sağlıyor. Katılımın fazla olması da fuar heyecanının yaşanması demek. Bu manada bu sene başarılı olduğumuzu görüyorum. Biz bakanlık olarak 41 yurt dışı teşkilatımızla gerekli duyurularımızı yaptıkö şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2017, 10:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER