Yüksekova'da ‘Kitap Cafe’ hizmete açıldı

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde Gençlik ve Spor Bakanlığınca desteklenen ‘Kitap Kafe Gençlik Merkezi’ Yüksekova’da hizmete açıldı.

Yüksekova'da ‘Kitap Cafe’ hizmete açıldı
 İlçenin Avaşin Parkı'nda açılan Kitap Kafe Gençlik Merkezinin açılış törenine, Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı ve kurum amirleri katıldı. Kitap Kafe’de kitap okuma ve ders çalışmaya gelenlere ücretsiz çay ve kahve ikramı yapılarak gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandırılması hedefleniyor.

Kitap cafe gençlik merkezinde; okur yazar buluşması, okuma alışkanlığı, ebru sanatı, gitar kursu, sinema ve tiyatro etkinliği, 3 bin kitap, şiir dinletisi, piknik ve geziler, söyleşiler, etüt merkezi gibi kurs ve etkinliklerle gençlere hizmet verileceği belirtildi. Kaymakam Mahmut Kaşıkçı, Yüksekova’da gençlere yönelik güzel bir mekan açıldığını belirterek, "Gençlerin eğitimlerini en iyi şekilde almalarını sağlayacağız. Bu mekanda çocuklarımız artık üniversite sınavı ve TEOG’a yedi yirmi dört saat, pazar günleri dahil ders çalışabilecek ve kitap okuyabilecektir. Gençlik merkezindeki kütüphane sürekli açık tutulacak. Bizim derdimiz gençlerimize çocuklarımıza, evlatlarımıza en iyi imkanı sunmaktır." dedi. Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA (DHA) 

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2017, 16:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER