Hakkari Vali Yardımcıları girişimci kadınlarla kahvaltıda buluştu

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde  Hakkari Vali Yardımcıları  Demeter Tarımsal Kalkınma Kadın Kooperatifinin kahvaltı programına katıldı.

Hakkari Vali Yardımcıları girişimci kadınlarla kahvaltıda buluştu

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova ilçesinde  Hakkari Vali Yardımcıları  Demeter Tarımsal Kalkınma Kadın Kooperatifinin kahvaltı programına katıldı.

Yüksekova’da Demeter Organik Tarım Evin’de Avrupa Birliği tarafından Finanse edilen, Kadın Emeği Değerlendirme Vakfı(KEDV) ve SİMURG tarafından desteklenen, Demeter Tarımsal Kalkınma Kadın Kooperatifi ile Lilyana Kadın Girişimi Üretim İşletme Kooperatifi ortaklığında yürütülecek olan “Üreten Kadınlar Kooperatifçilik ile Güçleniyor”Projesinin Tanıtım toplantısı ve Kahvaltı Programı düzenlendi.

Kahvaltıda Hakkari İl genelinde Kadın kooperatiflerinin ağ oluşturması ve işbirliğinin sağlanması Sivil Toplum Kuruluşlarının ve kurumların işbirliğinde verilecek eğitimlerle kadınların geliştirilmesi güçlenmesi ve emeklerinin görünür olmasını sağlamak gibi konular görüşüldü.

Kahvaltı programında konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Buğra Karadağ,Kadın Kooperatiflerinin ön plana çıkarılması tanıtımının yapılması adına güzel bir organizasyon olduğunu söyledi.

Bugüne kadar el yordamıyla yapılmış çalışmaların olduğunu bunun sistematik şekle dönüştürülmesi gerektiğini belirten Karadağ” Bu konuda iğnenin en sert tarafını biz kamu kurumları ve memurlar olarak kendimize batıralım. Koperatiflerle ilgili kurumlarımızda bir kişiyi görevlendireceğiz. Öğrenmek istediğiniz her hangi bir konuda bu görevli arkadaşlar üzerinden danışmak istediğiniz bir iletişiminiz olur. Bizler bu konuda  elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışacağız”dedi.

Demeter Tarımsal Kadın Kooperatifi Başkanı Bahar Sağkol’da projelerini ve kooperatifin büyüme yönünde yapacakları çalışmaları aktararak bilgi alışverişinde bulunduklarını belirterek"Lilyana Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifimiz ile Projemiz ve iş Birliğimizin temelinde, Hakkari ilinde kadınların güçlenmesine,kooperatifler arasında ağ oluşmasına, emeğinin görünmesine, kooperatifçilik mantığının gelişmesine katkı sağlayacaktır. Bu süreçte kurumlarla iş birlikleri bu sürece dahil olmak isteyen kadınların cesaretlenmeleri ve doğru bilgiye erişimi noktasında önem arz etmektedir. Projenin sonunda erişmek istediğimiz temel hedeflerimizden biri Kurum ve STK larımız ile birlikte verilecek eğitimler ve destekler ile Kooperatifçilik mevzuatına hakim, üretici, güçlü, katılımcı yeni nesil Kadın kooperatifleri modeli yaratmak. Bu minvalde projemize destek olacak tüm kurumlarımıza ve yöneticilerimize teşekkür ederiz."dedi.

Programa İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Buğra Karadağ, Vali Yardımcısı Tayyar Emre Mahmutoğlu, Ticaret İl Müdürü Salih Çiftçi, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, Yüksekova Esnaf ev Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı,Muharrem Tekin, Yüksekova Şöförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Selami Durna,Tarım ve Orman İlçe Müdürü Mehmet Emin Yiğit, Halk Eğitim Müdürü Atila Yiğit, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Timur Sevi,  ve kooperatif üyeleri  katıldı.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2024, 10:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER