Yüksekova'da Atayılmaz Ve Arıcı Aileleri Arasında 9 Yıl Süren Husumet Barışla Sonuçlandı

METİN TEK - ERDİNÇ DÜZEN - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Şemdinli ilçesinde 9 yıl önce arazi anlaşmazlığı sebebiyle yaşanan husumet kanaat önderlerinin araya girmesiyle barışla sonuçlandı.

Şemdinli ilçesine bağlı Bozyamaç  (Bémbo) köyünde 9 yıl önce Atayılmaz  ve Arıcı aileleri arasında çıkan husumetten dolayı (M. Şerif Arıcı) aldığı bıçak darbeler sonucu hayatını kaybetmişti.

İki aile arasında devam eden husumet, bugün Hakkari Eski Millet Vekili Hakkı Töre ve Hakkari İl Genel Meclisi Eski Başkanı Ferheng Yazgan’ın devreye girilmesiyle, cumhuriyet mahallesinde bir araya getirilen aile bireyleri, birbirleriyle tokalaşarak, verilen barış yemeğinde yaşanan husumeti bitirdiler.

iki ailenin barıştırılması için büyük çaba sarf ettiklerini ifade eden, Hakkari Eski Milletvekili Hakkı Töre,’’ Aile büyüklerine gösterdikleri duyarlılıktan ötürü teşekkür ederim. Aileler arasında yaklaşık 9 yıldır süren kan davasından duyduğu rahatsızlığı dile getiren Töre, aile büyüklerinin ve mensuplarının bir araya getirilmesi için çapa sarf ettik uzun süre uğraştık. Aile büyüklerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür eden Töre sözlerine şöyle devam etti.

Töre,"Bu tür olaylar tüm halkımızı rahatsız ediyor. Aileler arasında barışın devam etmesinin ne kadar önemli olduğunu görebiliriz. Halkımız arasında ayrım olmamalı. Hepimiz tek çatı altında bir aile olarak yaşıyoruz ve bu gibi olayların artık aşanmamasını istiyoruz. Bugün kardeşlik günüdür’’dedi.

Barış artık her yerde olmalı diyen Ferheng Yazgan ise "Bizleri kırmayıp bir araya gelen aşiretlerin ileri gelenleri ve ailelerden Allah razı olsun. İnşallah bir daha böyle tatsız bir olay yaşanmaz, tek gayemiz artık bu tür olayların barışla sonuçlanmasıdır, Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’İfadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2021, 22:51
YORUM EKLE
YORUMLAR
Erdem Yücedağ
Erdem Yücedağ - 3 yıl Önce

En kötü barış en iyi kavgadan iyidir, buna katkı sağlayan herkesi Candan tebrik ediyorum, inşAllah böyle nahoş olaylar olmakla beraber herkesin kardeşçe yaşamalarına da vesile olur, Maske ve mesafeye de oyulmuş olsaydı daha iyi olacaktı ya, neyse katılanların hepsinin ayaklarına yüreklerine sağlık, Allah sağlık versin.

SIRADAKİ HABER