'#AkSilahlanma' çağrısına suç duyurusu

CHP Milletvekili Murat Emir, sosyal medyada '#AkSilahlanma' başlığı altında ‘bireysel silahlanma’ çağrısı yapanlara karşı savcıları göreve çağırdı. Emir, “Bireysel silahlanma çağrıları iç savaş heveskârlığıdır” dedi.

'#AkSilahlanma' çağrısına suç duyurusu
 Bireysel silahlanma konusunda araştırma komisyonu kurulması için TBMM Başkanlığı’na bu ay içerisinde önerge veren CHP’li Murat Emir, bir de suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor. Gelecek hafta başında savcılığa vereceği dilekçeyle ‘bireysel silahlanma’ çağrısında bulunun kişiler hakkında kavuşturma açılmasını isteyeceğini kaydeden Murat Emir, yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“Halk olarak güvenlik tehditlerinin arttığı bir dönemden geçmekteyiz. Bugünlere gelinmesindeki temel neden, AKP’nin hem içte hem de dışta bazen ‘devlet görevlisi’ bazen ‘komşu ülkedeki muhalif gruplara’ emanet ettiği, verdiği silahlardan kaynaklanmaktadır. 15 Temmuz darbe girişimi ile AKP’nin, Türkiye Cumhuriyeti’nin silahlarını kime emanet ettiği ve sonuçlarının neler olduğunu görmüş; Suriye’de ‘ılımlı muhalefet’ dedikleri yapılara gönderilen silahların bize nasıl döndüğüne şahitlik etmişken, vatandaşlarımızın öncelikle çözülmesini beklediği ‘güvenlik sorunu’nu büyütecek bireysel silahlanma gibi öneriler sunulması büyük kaygı uyandırmaktadır.

ARKASINDA KİM VAR

Durum böyleyken; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Şeref Malkoç, darbe girişiminden hemen sonra, darbelere karşı vatandaşın meşru müdafaa hakkını savunması için ruhsatlı silah alınmasının önünün açılacağı yönünde açıklama yapmış; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de ’15 Temmuz darbe girişiminden sonra bunu gizlemenin bir âlemi yok, muazzam bir silahlanma oldu. Pompalı tüfeği alan evine atıyor’ açıklamasıyla adeta bireysel silahlanmayı desteklediğini beyan etmiştir. Son günlerde ise sosyal medyada #AkSilahlanma başlığı altında ‘bireysel silahlanma’ya yönelik mesajlar atılmaktadır. Şiddet ve savaş çağrılarının paylaşıldığı bu mesajların çığ gibi büyüdüğü görülürken, söz konusu mesajlar, arkasında iktidarın olduğu ‘bireysel silahlanma kampanyası’ yürütüldüğü düşüncesini uyandırmaktadır.

Çok iyi bilinmedir ki ‘ak’ı, ‘kara’sı bireysel her türlü silahlanma, barışçıl toplumun inşasına değil şiddet kültürünün tırmanmasına yol açacaktır. Arka arkaya ve iç içe birçok toplumsal sorun yaşadığımız bu dönemde, bireysel silahlanmanın teşvik edilmesi ya da çağrısı, ‘iç savaş’ heveskârlığından başka bir amaç taşımamaktadır. Buradan Cumhuriyet savcılarını vakit geçirmeksizin harekete geçmeye; iktidar partisi mensupları içinde ve sosyal medyada ‘bireysel silahlanma’ çağrısı yapanlar hakkında kovuşturma yürütmeye çağırıyorum. Gelecek hafta başında da bu konuyla ilgili suç duyurusunu savcılığa ileteceğim.”Gazete Duvar

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2016, 21:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER