Bu gidişat nereye

Türkiye'de son günlerde meydana gelen patlama ve ölüm haberlerine bir yenisi daha eklendi. Önceki akşam Gaziantep’te bir düğünde meydana gelen patlama yürekleri dağladı.

Bu gidişat nereye
CAHİT YİĞİT- YÜKSEKOVAGÜNCEL

Ne yaptıklarının farkında bile olamayan 12 yaşındaki bir çocuktan canlı bomba yaratan karanlık bir terör örgütü olan IŞID, Gaziantep’i ve Türkiye’yi yasa boğdu.  Kanlı Terör örgütü, Siirt Pervari’den Gaziantep’e göç eden Akdoğan ailesinden amca çocukları Nurettin ve Besna Akdoğan çiftinin kına gecesi kana buladı. Kulakları sağır eden patlamayla birlikte ortalık, savaş alanına döndü.

 Özellikle 15 Temmuz darbe girişiminin ardından meydana gelen olaylar tamamen kontrolden çıkmış gibi görünüyor.

Yaklaşık 1 ay zaman zarfı içerisinde Türkiye’de gün geçmiyor ki ölüm ve patlama haberleri ile uyanmayalım. Kontrolden çıkmış bir trenin lokomotifleri gibi gidişi belli olmayan bir yoldayız.  Özellikle IŞID denen insanlık düşmanı örgütün kanlı eylemleri sadece masum insanları hedef almakta. Daha öncede de Türkiye’deki bir çok kanlı eylemlerde bulunan IŞID barbarı bu seferde Gaziantep’te bir düğünü hedef aldı.  Patlama herkesi derinden sarstı. 53 kişinin ki bunlardan çoğunun 18 yaş altı çocuk olması daha da yüreğimizi yaktı.

IŞID Terör örgütü Türkiye’de ve Dünya da yüzlerce bombalı eylem yaptığını hepimiz biliyoruz. Ve bu eylemlerin ardından bilindik sert mesajlar ve devamı gelmeyen birkaç bombardıman. Taki başka kanlı bir eyleme imza atana kadar. Bu hep böylemi devam edecek. Bu barbarlar için ne zaman ortak bir tavır sergilenecek.

Bombalı eylemin ardından Hükümetten ve Muhalefetten gelen sert mesajlar önemli .





Ama en dikkat çekici mesaj HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’tan geldi. Demirtaş; Türkiye’yi karıştırmak isteyen bu kesimlere karşı en iyi cevap barışı tesis etmek' dedi. Demirtaş devamında; Siyasi parti liderlerine de mesajımızdır: Gelin taziyelerimizi bir yapalım. Senin, benim cenazem yok. Antep’te bulunan AKP, CHP, MHP milletvekillerine çağrımdır, gelin taziyede yan yana duralım. Acılarımızı birleştirelim, düğünümüzü kan gölüne çevirenlere karşı tek yürek olalım. Sonrası kolaydır. Çözülemeyecek sorun yoktur. Tüm taziyeler de düğünler de bizimdir. Bize mesaj vermek istiyorlarsa, gelin mesajı tersine çevirelim. Ancak böyle atlatırız bu günleri. Halkımız hem taziyesine sahip çıkmalı hem de bu katliamı kaşımak isteyenlere kulak vermemelidir. Kaosa sürükleyecek hiç bir çağrı, dost çağrısı değildir. Çatışma, etnik çatışma çağrısı kardeş çağrısı değildir. Çağrımız budur.

Gerçekten çok anlamlı ve yerinde bir mesaj, dikkate alınması gereken bir mesaj. Türkiye’yi bu kaos ortamından kurtarmak için, barışı tesis etmek için verilen bir mesaj. Hükümet ve muhalefet birlikte ortak bir tavır sergilerse bu gibi eylemlerin önü kesilecek. İç savaş çıkartmak isteyenlere karşı tavrınızı net ortaya koyun.

Nitekim kan üzerinden siyaset yapan iktidarlar tarihin karanlık sayfalarına gömülmüştür. Tarih karşısında hesap verecektir.

 

Gün birlik ve beraberlik günüdür. Bu gibi barbar örgütlere verilen en güzel cevap Hükümetin ve muhalafetin ortak hareket ederek, barışı tesis etme günüdür. 

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2016, 12:27
YORUM EKLE
YORUMLAR
geverli
geverli - 8 yıl Önce

çok güzel değinmişsiniz tebrikler...

SIRADAKİ HABER