Akşener: Cumhurbaşkanı tarafından tehdit edilmek feci

İYİ Parti lideri Meral Akşener, "Gelin hanıma gayet güzel bir ders veriliyor" diyen Erdoğan'a tepki gösterdi: Cumhurbaşkanı tarafından tehdit edilmek feci bir şey.

Akşener: Cumhurbaşkanı tarafından tehdit edilmek feci

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rize ziyareti ile ilgili açıklamalarına İYİ Parti lideri Meral Akşener'den yanıt geldi.

‘Gelin hanım' diye hitap ettiği Akşener için “Gelin hanım beni Netanyahu'nun yanına koyuyor, onun ardından memleketim Rize'ye gidiyor. Gelin hanıma gayet güzel bir ders veriliyor” demişti.

Erdoğan geçen hafta da Akşener’e kendisini İsrail Başbakanı Netanyahu'ya benzettiği için 250 bin liralık tazminat davası açtı. Bu sabah FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlayan Meral Akşener konuyla ilgili şunları söyledi:

"Diktatör sözünü ben sevmiyorum söylemeyi tercih etmiyorum. Bunu Putin için de söylüyorlar. Elinden gelen her şeyi yapan bir anlayış… Dış politikayı iç politika malzemesi yapan, seçmeni kutuplaştıran bir algoritma bu. Bütün hedef o koltuktan kalkmamak. Netanyahu ile siyaset yapma biçimlerini benzettim. Bunun bu kadar çarpıtılacağını düşünemedim. Otokrat bir yönetim olarak Netanyahu’yla benzettim. Kızabilir, mahkemeye verebilirsiniz, siyasi söz söylersiniz. Ama kalkıp da bunun bir şehirde saldırı haline dönüştürülmesini kabul edemem. Cumhurbaşkanı tarafından 'Bu günler iyi günler' diye tehdit edilmiş olmak feci bir şey."

Akşener ayrıca kendisinin "Rize'nin geliniyim" derken kullandığı 'gelin' ifadesi ile Erdoğan'ın "Gelin hanım" ifadesi arasında kullanım açından bir fark olduğunu ve bu farkı da anladığını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2021, 22:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER