Akşener'den Pakdemirli'ye: Adi olan sensin

CHP ve İYİ Parti, Bursa'da ortak miting düzenledi. Mitingde konuşan iki parti lideri Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey ve diğer adaylara destek istedi.

Akşener'den Pakdemirli'ye: Adi olan sensin
 Millet İttifakı’nın Bursa mitinginde konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin “Bu adilere dersini sandıkta verecek misiniz?” açıklamasına tepki gösterdi. Akşener, “Adi olan sensin. Bunlar zıvanadan çıktılar. Onun için Antep vekili seçmenine öküz dedi. Sensin öküz” dedi. Tank Palet Fabrikası’nın özelleştirilmesine değinen CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Hiçbir devlet yoktur ki silah fabrikasını yabancı orduya satsın. Bütün bunlar olurken kendisine milliyetçi diyen Sayın Devlet Bahçeli’nin suskun kalmasını da anlayamıyorum” diye konuştu.

Yerel seçim için ittifak yapan CHP ve İYİ Parti, Bursa’da ortak miting düzenledi. Mitinge İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve iki partinin belediye başkan adayları katıldı.

Konuşmasında iktidarın kendisiyle ilgili açıklamalarına yanıt veren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Bana PKK’lı dediler, Kandille sözleşme imzaladığımı söylediler. Sen Habur ve Osloculuk yaparken biz sana söyledik; defalarca uyardık. Cevap olarak bizlere Fatiha bilmez, ırkçı ve ağza alınmayacak sözleri söylediniz” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Belediye meclis üyeleri adayları arasında PKK iltisaklı olanlar var” iddiasını hatırlatan Akşener, “İYİ Parti’nin 29 meclis üyesinin PKK’lı olduğunu söylediler. Bu 29 kişinin ortak noktaları Kürt kökenli olmaları AK Partili olsalardı Kürt kardeşlerim olacaktı. Bizimle oldukları için PKK’lı oldular. Tarzan zorda ondan böyle konuşuyorlar” ifadelerini kullandı.

‘BENİ HAPİS ETTİRECEKMİŞ, ELİNDEN GELENİ ARDINA KOYMA’

“Beni hapis ettirecekmiş, elinden geleni ardına koyma” diyen Akşener, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin “Bu adilere dersini sandıkta verecek misiniz?” sözlerine tepki gösterdi.

Akşener, “Bakan mı danışman mı ne olduğu belirsiz kişiye sormak istiyoruz, nasıl olur da dersin adilere dersin. Adi olan sensin. Bunlar zıvanadan çıktılar. Onun için Antep vekili seçmenine öküz dedi. Sensin öküz” diye konuştu.

Ülkücülere çağrı yapan Akşener, “Ülkücü kardeşlerime seslenmek istiyorum. Fatiha bilmezler kandan beslenene vampirler diyenlerin kulağını çekeceksiniz ki ülkücüler Fatiha biliyormuş desin özür dilesin. Arkadaş çakma milliyetçi” dedi.

Akşener’in ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasına başladı. Cumhur İttifak’nın Türkiye’de beka sorunu olduğu açıklamalarını eleştiren Kılıçdaroğlu, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin beka soru var demek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin geleceği yok demektir. Yani, tehlikeyle karşı karşıyayız, Türkiye yok edilmek üzere demek. Sizin Türkiye’den bile haberiniz yok. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bölgesinin en güçlü devletlerinden birisidir” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU: KORKUTARAK OY İSTİYORLAR

“Peki niye illa beka sorunu var diyorlar?” diye soran Kılıçdaroğlu, “Başka bir beka sorunu var, ben onu biliyorum. Yani nasıl götüreceğiz. Türkiye’de beka sorunu yok. Türkiye üretimden koparılmadığı sürece hiçbir beka sorunu yoktur. Bunu söyleyenler vatandaşları korkutarak oy almak istiyorlar” şeklinde konuştu.

‘AK PARTİLİ KARDEŞLERİM, VİCDANLARINA BU SORUYU SORSUN’

“Sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyun düşünün” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Özellikle geçmiş seçimlerde AK Parti’ye oy veren kardeşlerime seslenmek isterim. 17 yıl tek başına iktidar yaptınız. Kazandığında başbakandı, geldi Ankara’ya ‘Ben milletin başbakanıyım, ben bir dairede oturacağım’ dedi. Arkasından vatandaşlardan vergi topladı. 2 trilyon dolar vergi, 17 yılda. Arkasından devlet fabrika kurar mı dedi, babalarımızın dedelerimizin vergileriyle kurulan fabrikaları 70 milyar dolara sattı. Yetmedi, devleti 500 milyar dolar borca soktu. AK Partili kardeşlerim vicdanlarına şu soruyu sormak zorundalar: 2 trilyon dolar vergi topladın, 70 milyar dolara fabrikaları sattın, 500 milyar dolar da borçlandın, peki bizi neden soğan kuyruğuna mahkum ettin? Bu soruyu soracaksınız.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tanzim satış noktalarıyla ilgili olarak “Bunlar varlık kuyruğu” sözlerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Vatandaşların aklıyla alay ediyor. Oraya gidenler insanlar fakir fukara insanlar, oraya giden insanların nasıl geçindiğinden haberin var mı? Ben seni bilmez miyim, o varlık kuyruğu olsa, o kuyruğun en başında sen olurdun” dedi.

‘TANK PALET FABRİKASI’NIN KAÇA SATILDIĞINI KİMSE BİLMİYOR’

Ülkücülere de çağrı yapan Kılıçdaroğlu, “Ülkücü kardeşlerime söyleyeceklerim var. Milliyetçi olmak kolay değildir. Milliyetçi olmak bayrağını sevmektir, vatanını sevmektir, vatandaşları arasında ayrım yapmamaktır. Milliyetçilik silah fabrikalarını yabancı bir orduya peşkeş çekmek değildi. Tank Palet Fabrikası’nın değeri 20 milyar dolar. Dünyadaki 5 fabrikadan biri. Devletin silah üretim bilgileri orada. Şimdi bunu Katar ordusuna 25 yıllığına sattılar. Kaça sattıklarını bir Allah’ın kulu bilmiyor. Hiçbir devlet yoktur ki silah fabrikasını yabancı orduya satsın. Bütün bunlar olurken kendisine milliyetçi diyen Sayın Devlet Bahçeli’nin suskun kalmasını da anlayamıyorum” diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2019, 23:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER