Anlamayacak ne var!

KP'nin seçim meydanına dönüşen Yenikapı mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kendisini başkan yaptırmayan" Kürt halkına ve HDP'ye yüklendi. 7 Haziran'da meydan meydan dolaşarak HDP'yi hedef gösteren Erdoğan, 1 Kasım seçimleri için de aynı politikayı sürdüreceğinin mesajını verdi. 7 Haziran'da AKP'ye 400 vekil isteyen Erdoğan, bu kez 1 Kasım için "550 tane yerli ve milli" vekil talep ederek, "Herhalde ne demek istediğimi anlıyorsunuz?" dedi.

Anlamayacak ne var!
 7 Haziran meydanlarından yenilgiyle çıkan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 1 Kasım için yine meydanlara indi. Yenikapı'da AKP'nin seçim propagandası için yapılan "Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses" mitinginde konuşan Erdoğan, 1 Kasım'da yapılacak genel seçimi işaret ederek, "1 Kasım için sizlerden tarihi bir karar, tarihi bir gayret istiyoruz" dedi. 7 Haziran meydanlarında olduğu gibi Erdoğan, yine HDP'yi hedef aldı. Konuşmasının büyük bölümünü Kürtlere ve HDP'ye ayıran Erdoğan, "Bayrakla bir sorunumuz yok, bayrağa saldıran mı var" diyen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a yüklendi. 

Savaşta ısrar 

İflas eden bakkal gibi eski defterleri açan Erdoğan, "Zorla kongrelerinizde bayrağımızı astınız. Zaman geldi bayrağımızı indirmeye kalktınız. Ama şimdi bazı beyaz Türklerin destekleriyle ayakta kalmaya çalışıyorsunuz. Sazla cazla bu iş yürümez" dedi. KCK'nin çift taraflı ateşkese hazır olduğunu belirtmesine rağmen savaş politikasında ısrar eden Erdoğan, bir kez daha çözümden değil çözümsüzlükten yana olduğunu gösterdi. 1990'lı yıllarda devlet erkanlarının sık sık kullandığı sözlere sarılan Erdoğan, "Dağ-taş koymadan bunların inlerine girerek kovalayacağız" diye konuştu. 

'Kürt sorunu benim sorunum' demiştim ama...

"2005'te Diyarbakır'daki konuşmamda neler söylemiştim? Kürt sorunu bu milletin bir parçasının değil, hepsinin sorunudur. Benim de sorunumdur" diyen Erdoğan, üzerinden on yıl geçmesine rağmen sorun hala durduğu yerde dururken, "Verilen mücadeleler sonunda artık Türkiye'nin Kürt sorunudur, terör sorunu vardır diyecek bir noktaya geldik" dedi. 

Erdoğan'dan 1 Kasım propagandası

Başbakan Ahmet Davutoğlu gibi yaşamını yitiren askerlerin ailesinin isyanlarını görmezden gelen Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı sıfatını unutarak AKP'nin seçim propagandasını yaptı. 7 Haziran'da AKP için 400 vekil isteyen ancak istediği sandıktan çıkmayınca 1 Kasım seçim kararı veren Erdoğan, "1 Kasım için sizlerden tarihi bir karar, tarihi bir gayret istiyoruz" dedi. Sık sık muhtarlarla toplantılar alarak "muhbirlik" teklifinde bulunan Erdoğan, 7 Haziran sonuçlarını "tehditlere" bağladı. Erdoğan, "7 Haziran'da gittiler muhtarları tehdit ettiler. Geçenlerde Güneydoğu ve Doğu illerimizdeki muhtarları davet ettik. 90 tanesi tehdit altında oldukları için gelemediler. Cici çocuk sen kimi aldatıyorsun ya. Kimi kandırıyorsun televizyon ekranlarında. Şimdi 1 Kasım'a gidiyoruz aynı oyunu yine oynayacaklar" iddiası bulundu. 

'Herhalde ne demek istediğimi anlıyorsunuz?'

Bir yandan MHP tabanını AKP'ye yönlendirmek için milliyetçi mesajlar veren ve 7 Haziran'da halkın iradesine hiçe sayan Erdoğan, sık sık "milli irade" vurgusu yaptı. Erdoğan, AKP'ye bu kez şu sözlerle destek istedi: "1 Kasım seçimlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne, hangi partiden olursa olsun fark etmez 550 yerli, milli, bedeni ve kalbiyle bu ülke için çalışacak milletvekilini göndermenizi istiyorum. Herhalde ne demek istediğimi anlıyorsunuz? Şu anda Türkiye'nin tek ihtiyacı budur. Milli irade dışında bir çözüm asla yoktur. Siz sandıkta iradenize sahip çıkan, Meclis'e milli ve yerli vekiller gönderirseniz, gerisi çok kolay. Bu konuda milletime inanıyorum." DİHA

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2015, 21:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER