"Biz de sizden birşey anlamıyoruz"

HDP Denizli İl Örgütü, seçim çalışları kapsamında HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın katılımıyla 29 Ekim Bulvarı'nda miting düzenledi.

Denizli mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 7 Haziran'da gerçekleşecek olan zaferi Kobene'de yaşamını yitirenlere adayacaklarını belirterek, Van'daki konuşmasında "Ah benim Kürt kardeşlerim, canım kardeşlerim biz size sevdalıyız ama siz bizi anlamakta zorlanıyorsunuz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Evet biz sizin kibrinizi anlamakta zorlanıyoruz. Biz savaştan başka bir şey bilmeyen bir Cumhurbaşkanı'nı anlamakta zorlanıyoruz. Halkın barış haykırışını bir kere duysaydınız, bu halkı anlardınız. Başbakan ve Cumhurbaşkanı halkını anlamakta zorlanıyor. İnşallah 7 Haziran'da onları bu zorluktan kurtaracağız" dedi. 

HDP Denizli İl Örgütü, seçim çalışları kapsamında HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın katılımıyla 29 Ekim Bulvarı'nda miting düzenledi. Mitinge, yüzlerce yurttaşın yanı sıra HDP Denizli Milletvekili adayları da katıldı. "Gücümüz birliğimizdir. Hoşgeldin Figen Başkan" yazılı pankart ve HDP flamalarının asıldığı mitingte, sık sık "Bizler HDP bizler Meclis'e", "Biji serok Apo", "Biji berxedana Kobene" ve "Bji berxedana YPJ" sloganları atıldı. Mitingte konuşan HDP Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekilli Adayı Figen Yüksekdağ, HDP'nin seçim barajlarıyla durdurulamayacağını belirterek, halkların "Yeni Yaşam" mücadelesinin engellenemeyeceğini söyledi. 

 'Aydınlık tarihimizi bizler yazacağız' 

Yüksekdağ, bugüne kadar hep sömürenlerin tarih yazdığını ancak bundan sonra kendilerinin yazacağını kaydederek, "Aydınlık tarihimizi hep birlikte bizler yazacağız. Karanlığa, darbecilere inat biz yazacağız. Darbelerinin karanlığını aşa aşa geldik. Biçareler bizi barajlarla aşacaklarını sanıyorlar. Biz o barajı çoktan yıktık. Türkiye'nin geleceğini karartamayacaksınız. Bütün engellerini aşmış bir halkız ve 'yeni yaşam'ın iradesiyiz. Kimseyle kirli pazarlık yapmadık. Darbelerle duduramadıkları halklarımızı bir barajla durduramazlar. Bizlerin gücü o barajı yerle bir etti" diye konuştu.

 'Sana 4 vekilde saray da haramdır' 

İktidar hırsının AKP'nin gözünü kör ettiğini söyleyen Yüksekdağ, şöyle devam etti: "Bütün havalarını söndürdük. Bunu hepimiz birlikte yaptık. İnşallah 7 Haziran'da bu kibir siyaseti yapanlara dersini vereceğiz. Kendisinden başka kimseyi görmez oldu. İktidar hırsı bunları kör etmiş. Türkiye'den daha fazlasını istiyorlar. 13 yıl boyunca sen bu halka ne verdin. Bu halk insana reva olmayan bu zülme rağmen barış istiyor. Hangi yüzle 400 vekil istiyorsun. Sana 4 vekil bile haramdır. O saray haramdır." 

 'Onların arkasında çeteler bizim ise halkımız var' 

Son dönemde HDP'ye yönelik gerçekleştirilen saldırılarada dikkat çeken Yüksekdağ, yüzün üzerinde arkadaşlarının gözaltına alındığını 70 arkadaşlarının ise tutuklandığını kaydetti. "Meclis'te grubu olan partiye her gün saldırı düzenliyorlar. Bize arkamızda terör örgütü var diyenlerin arkadında faşistler var. Onların arkasından IŞİD , darbeciler var" diyen Yüksekdağ, "Bizim arkamızda halkımız var. Her gün kelleyi koltuğa alıp çalışma yapan arkadaşlarımı saygıyla selamlıyorum. Sizleri koruyan polis yok, çeteler yok. Hepimiz Allah'a emnetiz. Hakka emanetiz. Bizler Türkiye'nin onurlu ve vicdanlı halklarına emanetiz. Onlarda vicdan kalmamış" dedi. 

 'Darbecilerin hesap vermesi için Meclis'e, geleceğe yürümemiz gerekiyor' 

Seçim barajının 12 Eylül Askeri Darbesi'nin ürünü olduğunu vurgulayan Yüksekdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP hükümetinin bütün darbeci generalleri sonuna kadar koruduğunu dile getirdi. Kenan Evren'in yargılanmamasının biricik güvencesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP hükümeti olduğunu aktaran Yüksekdağ, "80 darbesinin ürünü olan o faşist barajı yıkıp geçtiğimizde, hiçbir darbeci karşımızda duramayacak. Biz o barajı, o darbe barajını, bugünün darbecilerinin barajını 7 Haziran'da bir enkaza çevireceğiz. Ne darbe anayasasını savunacak halleri kalacak ne de darbe kurumlarını savunacak halleri kalacak. İşte 80 darbesinin ve 80 darbesi suçlularının hepsinin hesap vermesi için de bizlerin Meclis'e, bizlerin geleceğe yürümesi gerekiyor ve yürüyeceğiz" diye belirtti. 

 '13 yıl boyunca insanlığımızı tekmelediler' 

301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma katliamına da değinen Yüksekdağ, "Göz göre göre gerçekleşmiş bir katliamdır. Yaşamını yitiren 301 madem işçisini anıyorum. Yeni yaşam programını hayata geçirdiğimizde siyasi hükümet ve sermaye düzeni katlettikleri işçilerin ailelerini yerde tekmeleyemeyecek. Onlar 13 yıl boyunca insanlığımızı tekmelediler. Onlar insamızı tekmeleyerek iktidarda kalamayacaklar. 7 Haziran'da bu halk iktidara sillesini vuracak. Hırsızlık yapmayı bir üstünlük olarak görenlere AKP hükümeti vergi affı ilan ediyor. Yeni yaşamda bu adaletsizliğe izin vermeyeceğiz. Zenginlerin hırsızlığına izin vermeyeceğiz. Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alacağız" dedi.

 'Cumhurbaşkanı ve Başbakan halkını anlamakta zorlanıyor' 

Yurttaşların işsizlikle karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Yüksekdağ, şunları aktardı: "Cumhurbaşkanı Van'daki konuşmasında iyi şeyler yaptıklarını ve halklarımızın onu anlamakta zorlandığını söylüyor. Evet biz sizin kibrinizi anlamakta zorkanıyoruz. Biz savaştan başka bir şey bilmeyen bir Cumhurbaşkanı'nı anlamakta zorlanıyoruz. Halkını düşman gören, bölge bölge ayıran bir Cumhurbaşkanı'nı bağrımıza basmıyoruz. Halkın barış haykırışını bir kere duysaydınız, bu halkı anlardınız. Başbakan ve Cumhurbaşkanı halkını anlamakta zorlanıyor. İnşallah 7 Haziran'da onları bu zorluktan kurtaracağız." 

7 Haziran'da gerçekleşecek olan zaferi Kobene'de yaşamını yitirenlere adayacaklarını belirten Yüksekdağ , "Bu büyük özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlere verdiğimiz sözü tutacağız. İmralı'da barış için mücadele eden Sayın Öcalan'a verdiğimiz sözü tutacağız. İşçilere, gençlere, kadınlara, bütün inançlara verdiğimiz sözü tutacağız. Bütün ezilen halklarımıza verdiğimiz sözü tutacağız. Türkiye'nin dört bir köşesinde harıl harıl çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2015, 19:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER