CHP MYK'da iki isim hariç hiçbir ismin yeri garanti değil

CHP Genel Merkezi’nde iki hafta sonra yapılacak 35. Olağan Kurultay öncesi hareketlilik arttı. Yeniden genel başkan seçileceği tahmin edilen Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Kurultay’ta Parti Meclisi’nde ve Merkez Yürütme Kurulu’nda önemli değişiklikler yapması bekleniyor.

CHP MYK'da iki isim hariç hiçbir ismin yeri garanti değil
 CHP’nin, 16-17 Ocak’ta Ankara Arena’da "Demokrasi, Değişim ve Kardeşlik" sloganıyla yapacağı 35. olağan kurultayı için geri sayım başladı.

Kurultay’da Genel Başkanlık için en güçlü adayın mevcut başkan Kemal Kılıçdaroğlu belirtiliyor. Genel Başkan olması beklenen Kılıçdaroğlu da daha iyi bir yönetim için Parti Meclisi’ne odaklanmış durumda.

Kılıçdaroğlu’nun partinin kamuoyundaki algısını kırabilmek için Parti Meclisi’nde önemli değişlikler yapacağı konuşuluyor.

Çarşaf listeyle yapılması amaçlanan seçimlerde Kılıçdaroğlu’nun genç ve yeni yüzleri Parti Meclisi’ne alması bekleniyor.

Kılıçdaroğlu'nun Merkez Yönetim Kurulu’nun büyük bir bölümünü de değiştireceği belirtiliyor. Selin Sayek Böke ve Bülent Tezcan’ın MYK’da olmasına ise garanti gözüyle bakılıyor. Bu iki isim dışında hiçbir partilinin yeri garanti değil. Genel Sekreter Gürsel Tekin’in ve Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun yeni MYK’da olmayabileceği konuşuluyor. Tanrıkulu’na çok sayıda partilinin tepkili olduğu belirtiliyor.

Kılıçdaroğlu’nun sadece PM ve MYK’da değil, parti tüzüğü ve programında da değişiklikler yapacağı da gelen bilgiler arasında.

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2016, 23:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER