CUMARTESİ ANNELERİ: KORKUN PEŞİNİZDEYİZ

Cumartesi Anneleri, 375'inci haftada da faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması ve kayıpların bulunmasını istedi.

CUMARTESİ ANNELERİ: KORKUN PEŞİNİZDEYİZ
Cumartesi Anneleri adına faili meçhul cinayetleri gerçekleştirenlere seslenen Ayşe Ocak, "Emniyet güçleri, kontrgerilla eskileri ve onların maşaları bilsinler ki evlatları, eşleri, kardeşleri kaybedilenlerin korkma duygusu da kaybolur. Biz korku duvarını aştık, asıl siz bizden korkun. Korkun çünkü peşinizdeyiz" dedi.

Adalet arayışlarını sürdüren Cumartesi Anneleri, eylemlerinin 375. haftasında da Galatasaray Meydanı'ndaydı. Siyah zemin üzerine yazılı "Failler belli, kayıplar nerede?" pankartının açıldığı eylemde, katledilen ve kaybedilen yakınlarının fotoğraflarını taşıyan anneler, kayıpları simgeleyen karanfilleri ellerinden düşürmedi. Eylemde 1980 darbesi döneminde gözaltına alınan ve daha sonra kaybedilen Cemil Kırbayır'ın ağabeyi Mikail Kırbayır ve 1995 yılında kaybedilen ve daha sonra cenazesi kimsesizler mezarlığından bulunan Hasan Ocak'ın ağabeyi biber konuşma yaptı. Kırbayır ve Ocak, yıllardır kayıpların bulunması ve faillerinden hesap sormak için arayış içerisinde olduklarını ama buna rağmen devlet yetkililerinin "adalet" için gerekeni yapmadığını belirterek, yaşanan tüm baskı ve yıldırmalara karşı adalet arayışından vazgeçmeyeceklerini belirtti.

'Organize bir hareket olduğunun açık göstergesiydi'

Daha sonra Cumartesi Anneleri adına bu haftanın açıklamasını Ayşe Ocak gerçekleştirdi. Kayıplarını arayışlarının 17'inci yılında kayıpların ve faili meçhullerin birinci dereceden sorumlu olan ve Aydın'ın Yenipazar Cezaevi'nde tutulan eski İçişleri Bakanı ve Emniyet Müdürü Mehmet Ağar'a "Peşindeyiz" demek için Yenipazar'a gittiklerini aktaran Ocak, "27 Mayıs'ta Mehmet Ağar'ı 'ziyarete!' gideceğimizi açıklamıştık. Bizi Galatasaray'a mahkum eden politikaların planlayıcılarından, uygulayıcılarından biri olan Ağar'a 'kayıplarımız nerede?' diye soracağımızı, kendisine armağan olarak da üzerinde 'peşindeyiz' yazan bir Cumartesi Anneleri fotoğrafı götüreceğimizi duyurmuştuk. Yenipazar'da bizi ellerinde Türk bayrakları, sırtlarında cilalanmış kalın sopaları, gömleklerinin içine doldurulmuş taşları ve ağızlarında galiz küfürleri ve kurt işaretleriyle faşist gruplar karşıladı. Yerel insanlar grupların içinde Mehmet Ağar'ın korumalarının da olduğunu söyledi. Eylemin Aydın Emniyeti'nin onayı ve kontrolü altında oluşu, Korkut Eken'in 'Ben de oradaydım' diyerek aileleri ve insan hakları savunucularını tehdit etmesi, bu karşılama eyleminin göz korkutmaya ve yıldırmaya yönelik organize bir hareket olduğunun açık göstergesiydi."

Korkun Eken'e yanıt

Korkut Eken'in, Yenipazar'a eşi Mehmet Ağar'ın bilgisi, organizasyonu ve talimatı doğrultusunda infaz edilen bir Cumartesi insanı olarak gelen BDP Milletvekili Pervin Buldan'ın varlığını fırsat bilerek, PKK'nin siyasi temsilcileriyle Yenipazar'a gittiklerini belirttiğini söyleyen Ocak, "Kayıpların, faili meçhullerin, yargısız infazların sorumlularından devletin eli kanlı katili Korkut Eken, 'Bizi çok iyi tanırlar, asıl kabus biz oluruz' diye aklınca bizi ve Pervin Buldan'ı tehdit etti" dedi.

'Biz korku duvarını aştık, asıl siz bizden korkun'

Ocak, Eken'in tehdidine şu cümleler ile yanıt verdi: "Emniyet güçleri, kontrgerilla eskileri ve onların maşaları bilsinler ki evlatları, eşleri, kardeşleri kaybedilenlerin korkma duygusu da kaybolur. Bizi devletin polisi, ordusu, cinayet şebekeleri, cellatları korkutamadığı için 17 yıldır buradayız. Biz korku duvarını aştık, asıl siz bizden korkun. Korkun çünkü peşinizdeyiz. Korkun çünkü yaptıklarınızın yanınıza kar kalmasına izin vermeyeceğiz. Korkun çünkü işlediğiniz insanlık suçlarının hesabını vermek zorunda kalacaksınız." / Diha

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2012, 14:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER