Davutoğlu: Esselamü aleyküm der Anadolu'yu ayağa kaldırırım

Siyasi Partiler Kanunu'nda değişiklik yapılacağı iddiasına tepki gösteren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "İnsanların iradesiyle tercih yapması engelleniyor. Anadolu’ya çıkarım ve sadece ‘Esselamü aleyküm’ derim, bütün Anadolu’yu ayağa kaldırırım. Kimse engel olamaz” dedi. Davutoğlu, dip dalganın 'amiral gemisi' olacaklarını savundu.

Davutoğlu: Esselamü aleyküm der Anadolu'yu ayağa kaldırırım
 Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Siyasi Partiler Kanunu’nda değişiklik yapılarak seçime girmelerinin engellenmesi iddialarına tepki gösterirken “Kimse bizi engelleyemez” dedi.

Memleketi Konya’da partisinin Meram ve Karatay ilçe kongrelerine katılan Davutoğlu, Siyasi Partiler Kanunu’nu değiştirerek halkın iradesiyle tercih yapmasının engellendiğini ifade ederek, “Kimseye ihtiyacımız olmadan, yapılacak ilk seçimde, Gelecek Partisi sembolü çınar altında buluşanlar seçime gireceklerdir, kimse bunu engelleyemez. Anadolu’ya çıkarım ve sadece ‘Esselamü aleyküm’ derim, bütün Anadolu’yu ayağa kaldırırım. Kimse engel olamaz” şeklinde konuştu.

AK Parti’den ayrılış sürecine de değinen Davutoğlu şöyle konuştu: “Bir muhasebe yapın, halkın kalbini niye kaybediyorsunuz bunu hesap edin ve kendinize çeki düzen verin diye çağrı yaptığımızda her zaman Hazreti Ömer’in ahlakından bahsedenler, Hazreti Ömer’in bir Cuma hutbesinde kendisine kılıç çekerek hesap soran sahabeye gösterdiği sabrı göstermediler. Cevap vermediler, hesap vermediler, biz haklıyız diyemediler. Şunu dediler: Çıkın bu partinin dışına deyip bizi ihraç ettiler ve demokrasi tarihimizde ilk defa bir parti genel başkanını sadece hakkı söylediği ve sadece yeni bir hale davet ettiği için ihraç istemiyle disipline gönderdiler.”

‘DİP DALGA GELİYOR’

83 milyonu kucaklayan bir parti kurduklarını vurgulayan Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Hangi dini inanıştan, hangi siyasi görüşten, hangi etnik kökenden, hangi mezhebi anlayıştan, hangi ideolojiden olursa olsun 83 milyonu kuşatan bir parti kurduk. Bu partinin adı Gelecek Partisi. Onlar ise; yüzde elli artı biri aldıkları zaman yüzde kırk dokuzu milletin dışında sayan, kendilerinden farklı düşünen herkese hain yaftası vuran, dışlayıcı ve otoriter bir anlayışın temsilcisi oldular. Biz bugün Gelecek Partililer olarak Türkiye’nin her yerine gideriz. Her bölgede örgütleniyoruz. Hiç öyle anketlere falan bakmayın. Öyle bir dip dalgası geliyor ki; o dip dalganın üzerinde inşallah amiral gemisi Gelecek Partisi olacak.” / Duvar

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2020, 16:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER