DEVA’dan AK Parti’yi kızdıran konuşma: Sizin adınıza ben de kahroluyorum

DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu’nun bütçeye ilişkin iktidarı eleştirdiği konuşması AK Partili vekillerce tepkiyle karşılandı. Yeneroğlu, “Sizin adınıza ben de kahroluyorum” dedi.

DEVA’dan AK Parti’yi kızdıran konuşma: Sizin adınıza ben de kahroluyorum

2022 yılı bütçe görüşmelerinin ikinci gününde TBMM, Enerji ve Tabii Kaynaklar ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bütçeleri ele alındı.

AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katılan İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu partisi adına bütçede konuştu. İktidarın uygulamalarını eleştiren Yeneroğlu’nun sözleri AK Partili milletvekilleri tarafından sık sık “Yazık, yazık”, “Kimin oylarıyla seçildin” ifadeleriyle kesildi.

YENEROĞLU’NDAN AK PARTİ SIRALARINA: SİZİN ADINIZA BEN KAHROLUYORUM

DEVA Partisi adına bütçe teklifine ilişkin kürsüye çıkan İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, bütçeyi görüşmeye gerek kalmadığını belirterek, “Çünkü iktidarın hukuksuzlukları ve hesapsızlıkları sebebiyle bütçe daha Genel Kurul'da görüşmeler başlamadan kadük oldu” dedi.

İktidara yönelik eleştirilerini sıralayan Yeneroğlu’nun, “Bizde iktidar, yargıyı bizzat kendisine bağlamıştır. Herkesi tehdit eden, baskıcı, otoriter bir anlayışla kişilerin ceza yaptırımları aracılığıyla ezildiği, kurumların itibarsızlaştırıldığı, yargı kararlarının uygulanmadığı bir dönemden geçiyoruz” şeklindeki sözleri, AK Parti sıralarında tepkiyle karşılandı.

Yeneroğlu’nun konuşmasına devam ettiği sırada AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, “Kimin oylarıyla oradasın, kimin oylarıyla?” diyerek, Yeneroğlu’nun konuşmasını böldü. Yaşanan tartışma sırasında Yeneroğlu'nun, “Arkadaşlar, sizin adınıza ben de kahroluyorum, tüm samimiyetimle belirtiyorum” demesi dikkat çekti.

AK PARTİLİ VEKİLLERDEN YENEROĞLU’NA: YAZIK SANA

Yeneroğlu’nun konuşması devam ederken Meclis Genel Kurulu’ndaki tansiyon yükseldi. Bu kez AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, “Kendi adına konuş, bizim adımıza konuşamazsın, kendi adına konuş” ifadelerini kullandı. TBMM oturumunu yöneten Haydar Akar, Bak’ın bu ifadelerine karşılık, “Kürsüdeki konuşmacının nasıl konuşacağını sayın Bak siz öğretmeyeceksiniz” karşılığını verdi.

Yeneroğlu konuşmasına devam ederken AK Partili Bak bu kez, “Bize bakma, oraya bak, oraya” diyerek araya girdi. Anayasa Mahkemesi’nin AK Parti ve MHP tarafından tehdit edildiğini belirten Yeneroğlu’nun konuşması sık sık AK Partili vekiller tarafından “Yazık sana”, “Yazık, yazık” ifadeleriyle kesilmeye devam etti.

YENEROĞLU: VERDİĞİMİZ MÜCADELE HAYSİYET MÜCADELESİDİR

Yeneroğlu’nun Yahya Efendi’nin Kanuni Sultan Süleyman’a yazdığı mektubu okuduğu sırada AK Parti Milletvekili Semiha Ekinci, “Milletvekilliği seçimine giderken aklın neredeydi senin?” diye sordu. Bu sözler üzerine Yeneroğlu Ekinci’ye “Şu anda verdiğimiz mücadele haysiyet mücadelesidir” cümleleriyle yanıt verdi.

YENEROĞLU: GÜÇ SARHOŞLUĞUNUN SONU GELDİ

Yaşanan tartışmanın ardından DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

MÜCADELE VERİYORUM: Gerçekten kahredici bir durum. Adalet duygularını geçtim, merhamet duygularından da bu kadar kopulmamalıydı. Değerli milletvekilleri, ülkemizi her açıdan düştüğü bu derin kuyudan çıkarmak hepimizin görevidir. Yahya Efendi'nin Kanuni Sultan Süleyman'a yazdığı o meşhur yazısında dediği gibi "Bir yerde zulüm varsa/ Bir yerde zulüm yayılırsa/ Haksızlık şayi olursa/ Sonra, koyunları kurtlar değil, çobanlar yerse/ Bilenler de bunu söylemeyip susarsa... Fakirlerin, yoksulların, muhtaçların, kimsesizlerin feryadı göklere çıkarsa/ Bunu da taşlardan başka kimse işitmezse/ Herkes sadece 'ben, ben' derse/ Ve tüm bunları görüp işitenler 'Neme lazım be!' derse/ İşte o zaman devletin sonu gelir." ve bu sebepten dolayı bu mücadeleyi veriyorum.

ÖZGÜRLÜKÇÜ DEVLET ANLAYIŞINI TESİS EDENE KADAR MÜCADELEYİ SÜRDÜRMELİYİZ: İktidar ülkeyi koyu karanlığa boğmuş olsa da bizler aydınlık günlerin ümidiyle tüm gücümüzle çalışacağız. Tek amacımız, tüm vatandaşlarımızın insan onuruna yakışan bir hayat sürmesidir. Adaletsizliklerin son bulmasının mücadelesini veriyoruz; insan onurunun korunmasını ve insan onurunu korumayı ve yüceltmeyi varlık sebebi olarak kabul eden özgürlükçü bir devlet anlayışını tesis edene kadar bu mücadelemizi sürdürmeliyiz.

GÜÇ SARHOŞLUĞUNUN SONU GELDİ: Aziz milletim, gerçekten güç sarhoşluğunun sonu geldi, güç sarhoşluğu artık sona yaklaştı. Bu iktidara artık söz söylemenin bir anlamı da kalmadı. Bundan sonraki gündemimiz ve tek derdimiz milletimiz için mutlu yarınları inşa etmek olsun. Hepinizi DEVA Partisi adına saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Sağ olun, var olun. (DUVAR)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER