Erdoğan ile Putin bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, Konstantin Sarayı’nda görüşüyor.

Erdoğan ile Putin bir araya geldi
 Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki ülke arasında yaşanan uçak krizinin ardından ilk kez görüşüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Rusya ziyaretinde Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da eşlik ediyor.

St. Petersburg’daki Konstantinovskiy Sarayı’ndaki görüşme öncesi Putin ve Erdoğan gazetecilere açıklamada bulundu.

Putin: Normalleşme iki tarafın da yararına

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, iki ülke ilişkilerin normalleşmesinin her iki ülke halkının yararına olacağını söyledi.

Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Türkiye’deki iç politikada yaşanan zor duruma rağmen, Rusya’ya gelmesinin ilişkilerde normalleşme istediğinin bir göstergesi olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili, Rusya’ın ilkesel tavrının anayasaya aykırı her türlü girişimin karşısında olduğunu belirterek, “Sizin yönetiminizde Türk halkının bu sorunun üstesinden geleceğini umut ediyorum” dedi.

Erdoğan: Çok daha farklı bir sürecin içerisine gireceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmesinde Türkiye-Rusya ilişkilerinin önemine değinerek, “İnanıyorum ki şimdi attığımız ve atacağımız bu adımlarla çok daha farklı bir sürecin içerisine gireceğiz. 15 Temmuz darbe girişiminin ertesinde sizlerin lider noktasında bizi arayışı hem tüm heyetimizi hem de halkımızı mutlu etmiştir.” dedi.

Erdoğan,”Bölgenin siyasi olarak bizlerden beklentileri var. İnanıyorum ki dayanışmamız bölgedeki sorunların çözümüne de yardımcı olacaktır” dedi. / İmc

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2016, 14:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER