Erdoğan'dan Akşener hakkında suç duyurusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İYİ Parti lider Akşener hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda Akşener'in "Cumhurbaşkanına hakaret ettiği" iddia edildi.

Erdoğan'dan Akşener hakkında suç duyurusu
 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Denizli mitingindeki konuşması nedeniyle İYİ Parti Meral Akşener hakkında, “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.


Meral Akşener, dün Denizli’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile düzenledikleri ortak mitingde konuşmuştu.

Konuşmasına, “Cumhurbaşkanının terörist dediği Denizliler. Nasılsınız? İyi misiniz? Evine ekmek götürmekten başka derdi olmayan Denizliler iyi misiniz? Koca yürekli Denizliler size terörist dediler iyi misiniz” diye başlayan Akşener, şunları söylemişti:

“Şakası bile ne kadar acı, ne kadar kötü biliyor musunuz? 10 milyon seçmeni olan CHP’ye, 5 milyon seçmeni olan İYİ Parti’ye, 1 milyon oyu olan Demokrat Parti ve Saadet Parti seçmenine terörist dedi. 18 milyon seçmene terörist diyen bir Cumhurbaşkanı. Bunun ne kadar acı, kötü bir tanımlama olduğunu biliyorsunuz. Cumhur İttifakı’nı tercih edenlere sesleniyorum. MHP, AK Parti seçmenine sesleniyorum. Sizler bizim için bu ülkenin vatansever, asli unsuru kardeşlerimizsiniz. Bu meydanı şereflendiren Denizlili kardeşlerime sesleniyorum. Sakın ola ki bu arkadaşın sözlerine aldanıp bir kalp kırmayın.”

Bugün Mardin mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Akşener’e tepki göstermişti. Erdoğan, “HDP’ye oy veren Kürtlere terörist dediğimi söylüyorlar. Dün Denizli’de Meral hanım da utanmadan sıkılmadan Denizli’de bu yalanı söylüyor. Avukatlarıma talimat verdim” diyerek suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştı.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2019, 01:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER