Gökçek: Arınç paralelci

AKP'nin Tayip Erdoğan ve Abdullah Gül ile birlikte kurucu 3 saç ayağından biri olan hükümet sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı paralelci ilan edildi.

Gökçek: Arınç paralelci

 Hükümet sözcüsü Bülent Arınç'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözlerinin yankıları sürerken, AKP içerisinde de Erdoğan'a destek yarışı başladı. Mehmet Metiner, Arınç'ın açıklamalarına yönelik rahatsızlığını dile getirmesinin ardından bu kez Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, attığı twitlerle Arınç'ı paralelci ilan etti. AKP içerisinde yaşanan tartışmaları ve Arınç'ın açıklamalarını kast ederek, "AKP içinde fitne ateşi yakmak isteyenler var" diyen Gökçek, Arınç'ın paralelci olduğunu da attığı twitlerle açıklamaya çalıştı. Erdoğan'ı "Allah bu millete ve İslam alemine bir lider lütfetti" diyen Gökçek, "Okyanus ötesindeki güçler ve onun maşalarının tek amacı liderimizi yok etmek. Cumhurbaşkanlığı seçiminde 7 düvel birleşti, havalarını aldılar" twitlerini paylaştı. Gökçek, "Şimdi 7 Haziran seçimlerinde tek arzuları HDP'yi barajı geçirtmektir, bunun için CHP Genel Merkezi bile HDP'ye çalışıyor" diyerek AKP'nin HDP'nin barajı geçmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. 



'Arınç'ın eleştirileri paralel yapı girişimidir'



Gülen Cemaati'ni kast ed erek, "Paralel yapı bütün kozlarını oynayarak amacına ulaşmak için Ak Parti'yi iktidardan, Türkiye'yi istikrardan uzaklaştırmak için her şeyi yapıyor" diyen Gökçek, Paralel'in "AKP'ye son anda öyle bir darbe vuracağız ki altından kalkmaları mümkün değil" dediğini ileri sürerek şöyle ifade etti: 



'Arınç'ın kişisel açıklamalarıdır'



"Hep merak etmişimdir, acaba bize nereden vuracaklar. İtiraf etmeliyim böyle bir darbe beklemiyordum… Bizi içimizden vurmak istediler. Bu darbeyi Bülent Arınç ile gerçekleştirdiler. Herkes Arınç'ın açıklamasını hükümet adına yapılmış gibi algıladı. Daha doğrusu böyle bir algı oluşturulmak istendi. Ve de başarılı olundu. Oysa hükümetin bakanlarının bu konuda aşırı rahatsız olduğunu ben yakinen biliyorum. Olaydan en çok üzüntü duyan kişi ise Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'dur…" 



Arınç, bizim sözcümüz olamaz



Twitlerinde Arınç'ın kızı ve damadı Dr. Ekrem Yeter'in paralelci olduğunu belirten Gökçek, Arınç'ın çıkışının hükümetle alakasının olmadığını ve paralel yapının talimatıyla gerçekleştirildiğini ileri sürdü. Gökçek, "Arınç'ın Ak Partimizde fitne çıkarması mümkün değildir. Arınç artık AKP'nin sözcüsü olamaz, bizi temsil edemez. Kendisine düşen görev, önce hükümet sözcülüğünden ve başbakan yardımcılığından istifa etmesidir" sözleriyle Arınç'ı çok ağır bir dil ile hedef aldı. 



Gökçek, twitini son olarak, "Bülent Arınç seni istemiyoruz" sözleriyle 31 maddede bitirdi. 

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2015, 13:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER