İzmir kongresindeki kavganın ardından Kılıçdaroğlu devreye girdi

Değişim tartışmalarının kongrede kavgaya dönüşmesi üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu devreye girdi. İstanbul ilçe başkanları ile bir araya gelen Kılıçdaroğlu "İzin vermeyeceğim" dedi.

İzmir kongresindeki kavganın ardından Kılıçdaroğlu devreye girdi

CHP'de kurultay hazırlıkları devam ederken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul il merkezinde 39 ilçe başkanıyla bir araya geldi. 

Gazete Pencere'den Candan Yıldız'ın haberine göre; ilçe başkanları toplantısında Kılıçdaroğlu’nun İstanbul il başkanlığı için herhangi bir isim telaffuz etmediği, sadece bir profil çizdiği öğrenildi. Buna göre CHP lideri, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile bir çıtanın yakalandığını, bu çıtanın altına düşmemek gerektiğini vurguladı.

Toplantıda Kılıçdaroğlu’nun İzmir’deki kavga görüntülerine dair çok net tavır aldığı, “İzin vermeyeceğim” dediği öğrenildi. CHP liderinin bu konuda kararlı bir tutumla, böylesi görüntülerin oluşmasında payı olanlar için sürecin başlatılmasını istediği ifade edildi. MYK’da da bu konunun gündeme gelmesi bekleniyor.

CHP İstanbul il başkanlığı adaylığı için 10’a yakın isim olduğu ama İBB Meclis Üyesi Selçuk Sarıyer ve üç dönemdir Bahçelievler ilçe başkanlığını yapan Özgür Çelik’in adının öne çıktığı konuşuluyor. Özgür Çelik’in de Ekrem İmamoğlu’na yakın bir isim olduğu belirtiliyor.

Eski İstanbul İl başkanı Cemal Canpolat’ın il başkanlığı için yeniden aday gösterilme olasılığının ise düşük olacağı konuşuluyor.

İstanbul il kongresinin ekim ayının ortalarına doğru yapılması planlanıyor. (Duvar)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER