‘Kadınlar demokrasiye sahip çıkarlarsa kimse tuzak kuramaz’

Başbakan Davutoğlu, “Kadınlar demokrasiye sahip çıkarlarsa demokrasiye kimse tuzak kuramaz” dedi.

‘Kadınlar demokrasiye sahip çıkarlarsa kimse tuzak kuramaz’
 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi’nde, AK Parti Kadın Milletvekili Adayları Tanışma Toplantısı’nda konuşma yaptı. Davutoğlu, “Bilinsin ki kadınlar demokrasiye sahip çıkarlarsa demokrasiye kimse tuzak kuramaz” dedi.

Davutoğlu, “Bizim geleneğimizde kadın, sosyal hayatın dışında daha edilgen bir konumda olmalıdır gibi bir anlayış geleneğimizi, bizim toplumsal dokumuzu anlamamaktır. Aksine kadınlarımızın sosyal hayatta da karar mekanizmalarında da en etkin yerde olmasını temin etmek lazım. Bu, kadının aile hayatından kopması anlamına gelmez” dedi.

“Nene Hatun’u hangi güç cephede en önde savaşmaya sevk ettiyse sizleri de bugün TBMM’ye gönderen güç aynı güçtür” diyen Davutoğlu, kadınlar için evde anneliklerini yaparken, ‘profesyonel hayatlarına devam ederken TBMM’ye de çeki düzen verebileceklerini söyledi.

Başbakan Davutoğlu şöyle devam etti:

”Eğer kadınlar hayata tutundu ise toplumlar da hayata tutunur. Eğer kadınlar ayaktaysa, toplum da ayakta durur. İnsan onurun olmadığı yerde hiç bir şey olmaz. Bu onuru hep beraber ayakta tutacağız. Bu onuru hep beraber siyasete taşıyacağız.”

‘Kadınlara ihtiyacımız var’

“Siyasetin mutlaka ve mutlaka sizlerin de katkısıyla bir ahlak ve erdem alanı, nezaket ve zarafet alanı ve aynı zamanda da kalıcılık ifade eden bir pozisyondan ve makamdan daha çok, davanın kalıcı olduğu, makamın her an değişebileceği bir alan haline dönüştürme konusunda kadınlara ihtiyacımız var.”

‘Barışı tehdit edenlerin karşısında anneler duracak’

“Kadınları ikna odalarına yönlendirenler bugün Meclis dışındalar ama onların ikna odaları için müstahak gördükleri kardeşlerimiz ise yeni Türkiye’nin kurucu unsurları oluyorlar” ifadelerini kullandı.

Kim bu ülkede barışı, istikrarı tehdit ederse kim şiddeti, terörü teşvik ederse onların karşısına önce anneler, önce kadınlar dimdik duracaklar.”İMC

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2015, 15:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER