Kılıçdaroğlu: Medya özgürlüğü ayaklar altında

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasının ardından Cumhuriyet Gazetesi'ni ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerin tutuklanmasına tepki gösterdi. Herkesin demokrasiye, medyaya ve hukukun üstünlüğüne sahip çıkması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, medya özgürlüğünün ayaklar altında olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu: Medya özgürlüğü ayaklar altında
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasının ardından Şişli'deki Cumhuriyet Gazetesi'ni ziyaret etti. Kılıçdaroğlu'nu, gazete çalışanlarına destek vermek üzere gelen yurttaşlar, "Faşizme karşı omuz omuza" sloganlarıyla karşıladı. Ziyaretin ardından gazete önünde basına kısa bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

'O haber olmasaydı biz gerçekleri nereden öğreneceğiz?'

"Cumhuriyet gazetesi Türk basının çınarıdır. Onun haberleri, onun yorumları sadece Türkiye'de değil tüm dünyada ses getirmektedir. İki gazeteci arkadaşımızın tutuklanıp hapse atılmaları bizim basın tarihimiz açısında da demokrasi tarihimiz açısından da kara bir lekedir. Haber yaptı diye gazetecinin yakalandığı bir süreci maalesef yaşadık. Gazetecinin görevi zaten haber yapmaktır. Haber yapmayan gazeteci mi olur? Haberin yanlış olduğunu söylemiyorlar. Haberin doğru olduğunu kabul ediyorlar. 'Neden doğru haber yaptın?' diye gazetecileri tutuklayıp hapse atıyorlar. Kabul edebileceğimiz bir olay değil. Tüm bunlar ileri demokrasi söylemleri altında gerçekleşmiştir. 'Medya özgürlüğü bizi için kırmızıçizgidir' dediler. Hangi çizgiden söz ediyorsunuz. Çağ dışı bir çizgiden kırmızıçizgi mi olur? O haber olmasaydı biz gerçekleri nereden öğrenecektik? Baskıyla susturmaya çalışıyorlar."

'Medya özgürlüğü ayaklar altında'

Herkesin demokrasiye, medyaya, hukukun üstünlüğüne sahip çıkması gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, konuşmasının devamında ise şunları söyledi: "Adalet sarayı yapmakla adalet dağıtılmaz. Adalet hukukun üstünlüğüne dayandırılarak dağıtılır. Siyasal iktidarların istediklerini yerine getiren kişiye savcı ve hakim denmez. Hukukun üstünlüğüne göre karar veren kişi hakim ve savcıdır. O hakimlere ve savcılara sesleniyorum. Yargının itibarını korumak istiyorsanız, adaletle karar vereceksiniz. Cumhuriyet gazetesi sıradan bir gazete değildir. Türk medyasının çınarıdır. Her türlü düşüncenin ifade edildiği bir gazetedir Cumhuriyet. Biz düşünceyi açıklamayı savunmayacaksak neyi savunacağız? Bunların olmadığı bir yerde demokrasiden mi söz edeceğiz. Çok üzgünüm. 21'nci yüzyılın Türkiye'sinde başka bir şeyden söz etmeliydik. Medya özgürlüğü ayaklar altında." DİHA

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2015, 15:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER