'Nevruz diriliştir'

Son günlerde "Kürt sorunu yoktur, İzleme Kurulu gereksizdir" gibi söylemlerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan yayınladığı "Nevruz" mesajında "Nevruzun barış ve kardeşliğe vesile olması" dileğinde bulundu.

'Nevruz diriliştir'
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, '21 Mart Dünya Nevruz Günü' nedeniyle mesaj yayımladı. Son günlerde Kürt sorununun olmadığını savunan, çözüm sürecinin kilit kurumlarından biri olan İzleme Kurulu'na karşı çıkan Erdoğan, Newroz Bayramının Orta Asya'dan, Balkanlara kadar kutlandığını Türkiye'de de "tüm farklılıkları aşarak, geçmişe sahip çıkma ve geleceği birlikte inşaa etme iradesini temsil ettiğini" söyledi. 

Erdoğan mesajında, son günlerdeki mesajlarının aksine "barış ve kardeşlik çağrısı" yaparak şu görüşlere yer verdi: 

"Nevruz'la bayramlaştırılan tabiatın dirilişi, aynı zamanda gönüllerdeki ümitlerin de dirilişidir.

Aşık Veysel'in 'benim sadık yarim kara topraktır' dizesiyle özetlediği kadim bir geleneğin mensubu olan aziz milletimiz, 'toprak ana' nitelemesiyle de, Allah'ın kendisine emaneti olan tabiata verdiği önemi en veciz şekilde ifade etmiştir.

2010 yılından itibaren, Birleşmiş Milletler tarafından tüm dünyaya kazandırılan bu güzel bayramın, insanlığa barış ve sevgi getirmesini temenni ediyorum.

Ülkemizde de, Nevruz'un, uzun zamandır mücadelesini verdiğimiz kardeşlik ve huzur ikliminin pekiştirilmesine vesile olmasını diliyorum.

Baharla birlikte yeşeren ümitlerimizin, Nevruz Bayramı'yla beklediğimiz neticeye ulaşacağına ve önümüzde yepyeni bir dönemin açılışına vesile olacağına inanıyorum.

Tüm insanlıkla, tüm kardeşlerimizle birlikte, milletimizin 21 Mart Nevruz Bayramını kutluyorum.''

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2015, 11:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER