Soylu: Ahmet Türk belediye başkanı iken sigarasını yakan terörist kimdi?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Mardin’de şimdi yaşından başından utanmadan aday olan Ahmet Türk’e sorsun. Belediye başkanıyken karşısına geçip ayak ayak üstüne atıp, sigarasını yaktıran 17-18 yaşlarındaki teröristin kim olduğunu sorsun.

Soylu: Ahmet Türk belediye başkanı iken sigarasını yakan terörist kimdi?
 Soylu, Bayburt’ta sivil toplum kuruluşları ve muhtarlarla kahvaltı programına katıldı. Bakan Soylu, “Ortada bir memleket meselesi var.

31 Mart inşallah memleketimiz, ülkemiz için bir kırılma noktası olacak. İnşallah istikrar devam edecek. Biz buna ‘beka seçimi’ dediğimiz zaman birileri buna burun kıvırıyorlar. Bu seçimin beka ile ilgili olmadığını iddia edenler, Türkiye’nin neyle mücadele ettiğini, özellikle bizim PKK terör örgütüyle mücadelemizi ya anlamıyorlar, ya da işlerine gelmiyor” diye konuştu. Türkiye’nin PKK ile yıllardır süren silahlı mücadelesinde, artık stratejisini değiştirerek kesintisiz operasyonlar düzenlendiğini, bu operasyonlarda da yerli silah ve mühimmatların kullanıldığını belirten Soylu, “Türkiye, özellikle 15 Temmuz’daki silkinmeyle beraber terörle mücadeledeki stratejisini de değiştirmiştir. Artık silahlı mücadelede olay sonrası değil, kesintisiz operasyon yapıyoruz. Bunları sürekli takip ediyoruz. Dağda, kırda, bayırda, şehirde, sınır ötesinde, Artvin’de, Azez’de, El-Bab’da, nerede olursa olsun, terör örgütüne nefes aldırmıyoruz. Her türlü teknolojik imkanı kullanıyoruz. Kendi ürettiğimiz yerli malı silah, ekipman, İHA’larımızla, yerli malı helikopterlerimizle bunu yapıyoruz” şeklinde konuştu. PKK’nın şah damarını da kestiklerini anlatan Soylu, “HDP’nin elindeki PKK ile iktisatlı belediyelere kayyum atadık ve bunu Bayburt’ta bir kez daha altını çizerek söylemek istiyorum; PKK’nın şah damarını kestik. Dağ kadrosunun, bütün lojistik desteğini burada belediyelerden sağlıyorlardı. Bize kayyum atadık diye kızıyorlar. Ama bizden önce neredeyse her belediyeye Kandil’den atanmış bir kayyum vardı. İnanmayan Mardin’de şimdi yaşından başından utanmadan aday olan Ahmet Türk’e sorsun. Belediye başkanıyken karşısına geçip ayak ayak üstüne atıp, sigarasını yaktıran 17-18 yaşlarındaki teröristin kim olduğunu sorsun” ifadesini kullandı.


Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2019, 03:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER