Suruç Katliamı için Erdoğan ve Davutoğlu hakkında suç duyurusu

Suruç Katliamı’nda yaşamını yitirenlerin aileleri, katliamı ile ilgili görülen davada hiçbir ilerleme sağlanmaması üzerine başta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu olmak üzere sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suruç Katliamı için Erdoğan ve Davutoğlu hakkında suç duyurusu

 Suruç İçin Adalet Girişimi üyeleri ve Suruç Katliamı’nda yaşamını yitirenlerin aileleri, Ankara Katliamı’nda yaşamını yitirenleri anmak için patlamanın yapıldığı yer olan Ankara Gar önünde bir araya gelerek alana karanfil bıraktı.

Dicle Haber Ajansı’na (DİHA) haberine göre, aileler adına kısa bir konuşma yapan Suruç Katliamı’nda yaşamın yitiren İsmet Şekerci’nin kızı Dilek şekerci, Suruç Katliamı’ndan sonra gerçekleşen Ankara Katliamı ile sarsıldıklarını belirtti. Şekerci, “Suruç için nasıl adalet peşinde koşuyorsak, Ankara katliamı içinde adaletin peşinde olacağız” diye konuştu.

Suruç için Adalet Girişimi avukatı Can Tombul da, Suruç Katliamı’nın Ankara Katliamı’na zemin sunduğunu belirterek, Diyarbakır, Suruç ve Ankara katliamlarının birbiriyle bağlantılı olduğunu söyledi.

Suruç Katliamı ile ilgili görülen davada hiçbir ilerleme sağlanmadığını ifade eden Tombul, bu nedenle yeninden suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Suç duyurusu

Anma etkinliğinden sonra aileler ve dava avukatları başta Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu olmak üzere, İçişleri Bakanı, Milli Savunma Bakanı, Genel Kurmay Başkanı, Emniyet Genel Müdürü, Urfa Valisi, Suruç Kaymakamı, Suruç İlçe Emniyet Müdürü, Urfa Çevik Kuvvet Şube Müdürü, Urfa Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespiti Şube Müdürü, emniyet görevlileri, MİT Müsteşarı ve MİT mensupları hakkında Ankara Adliyesine gelerek, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2015, 13:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER