DSÖ: Pandemi daha yeni başlıyor

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Covid-19 özel temsilcilerinden David Nabarro, korona pandemisinin 'daha yeni başladığını' söyleyerek "Sonuçları da herhangi bir bilim kurgu filminden daha kötü olacak" dedi. Nabarro, yeterli önlem almayarak durumun kontrolden çıkmasına yol açan hükümetleri eleştirdi.

DSÖ: Pandemi daha yeni başlıyor
 Dünya Sağlık Örgütü’nün Covid-19 konusundaki özel temsilcilerinden biri olan David Nabarro, korona virüsü pandemisinin ‘daha yeni başladığını’ ve sonuçlarının ‘herhangi bir bilim kurgu filminden daha kötü olacağını’ söyledi. Nabarro, “Durum gerçekten çok ciddi. Daha henüz ortalarında bile değiliz. Virüsün dünya çapında yaratacağı sonuçların daha başındayız ve şahsen şuna inanıyorum ki, gerçekten çok olumsuz bir etkiye yol açacak” dedi.

İngiliz parlamentosunun Dış İlişkiler Komitesi’nde konuşan Nabarro, salgının herhangi bir bilim kurgu filminden daha kötü olduğunu ve yeni vakalar arttıkça durumun daha da kötüleşeceğini belirtti.

‘YOKSULLARIN SAYISI İKİ KAT ARTACAK’

Nabarro, mevcut durum nedeniyle hükümetleri de eleştirdi. Ülkelerin pandemi hazırlığına yatırım yapmamış olduğunu ve DSÖ’nün ocak ayındaki uyarılarını yeterince dikkate almadığını belirten Nabarro, mevcut durumu ‘gerçekten utanç verici’ diye niteledi. DSÖ yetkilisi, “Bu korkunç bir durum. Dünyayı sadece bir resesyona değil, muhtemelen yoksulların ve yeterince beslenemeyenlerin sayısını ikiye katlayan, yüz milyonlarca küçük iş yerini iflasa sürükleyen devasa bir ekonomik daralmaya yol açacak şekilde kontrolden çıkmış bir sağlık meselesi…” diye konuştu. (Duvar)

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2020, 11:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER