Normalleşmede en şanslı il Hakkari

Normalleşmede en şanslı il Hakkari

İlk normalleşme de düşük ve orta riskli illerde başlayacak. Güncel rakamlara göre Hakkari ve Şırnak normalleşmenin ilk başlayacağı iller olacak.

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan önlemler, vaka ve vefat sayılarında belli bir düşüş yaşanmasına sebep oldu.

Uzun süren kısıtlama döneminin kademeli olarak sona ereceği müjdesini ise geçtiğimiz Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi.

NORMALLEŞME 1 MART'TA BAŞLIYOR

Buna göre 1 Mart'tan itibaren tüm şehirler kendi vaka, vefat, hastane doluluk oranları ve aşılama uygulamalarındaki son duruma göre normalleşebilecek. İllerdeki kısıtlamalar düşük, orta, yüksek ve çok yüksek olarak belirlenen dört risk kademesine göre esnetilecek ya da genişletilecek.

NORMALLEŞMEYE EN YAKIN HAKKARİ VE ŞIRNAK

Vaka sayısı yüz binde 10'un altında olan iller 1 Mart itibarıyla hemen normalleşmeye başlayacak. Bu illerin başında ise Hakkâri (3.21) ve Şırnak (3.91) geliyor.

Prof. Dr. Turan, "Hakkâri ve Şırnak gibi vaka sayısı yüz binde 10'un altında olan iller maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak açılabilecekler. Ancak sıkı takip edilecekler. 14 günlük takip sonrasında vaka sayılarında artış olursa bu illerde yeniden kapanma olacak" dedi./İHA

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2021, 22:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER