Avrupa’da Cimbom gülmeye hasret

Şampiyonlar Ligi’nde 6 maçtır kaybeden, 9 maçtır da galibiyet yüzü görmeyen Galatasaray, kötü gidişatı bu akşam Kazakistan’ın Astana takımıyla oynayacağı maçla değiştirmek istiyor. Cimbom, C grubundaki ilk maçında Atletico Madrid’e sahasında 2-0 yenilmişti.

Avrupa’da Cimbom gülmeye hasret

 Pazartesi günü 4 bin 720 kilometrelik uzun bir yolculuğun ardından Kazakistan’ın başkenti Astana’ya varan sarı kırmızılılar, maç hazırlıklarına erken başladı.

Sezona yaptığı kötü başlangıç sonrası Trabzonspor ve Gaziantepspor galibiyetleriyle moral bulan Hamza Hamzaoğlu’nun öğrencileri, tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden Kazakistan temsilcisi karşısında 3 puan hesapları yaparken işinin kolay olmadığının da farkında.

‘GÜÇLÜ VE AGRESİFLER’

Kırmızı kart cezası sebebiyle ligde takımının kazandığı 2 maçta yer almayan Selçuk İnan, UEFA.com’a yaptığı açıklamada “Kazakistan’a karşı birçok kez oynadık. Yeteneklerinin farkındalar. Güçlü ve agresifler. 90 dakika boyunca konsantre ve takım halinde oynuyorlar. Benfica onlara karşı kazanmak için çok mücadele etti. Bu bir spor savaşı olacak. Böyle takımlara karşı kazanmak için en az onlar kadar mücadele etmeli ve kendinize güvenmelisiniz. Onlardan daha iyi bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Eğer yeterince konsantre olursak onları yeneriz” dedi.

Galatasaray’ın Selçuk İnan haricinde Trabzon ve Antep maçlarının kadrosunu koruması bekleniyor.

Sarı kırmızılıların muhtemel 11’i şöyle: Muslera; Denayer-Hakan Balta-Semih Kaya-Carole; Selçuk İnan-Jose Rodriguez(Bilal Kısa); Podolski-Sneijder-Yasin Öztekin; Umut Bulut.

ASTANA İÇ SAHADA 3’TE 3 YAPTI

Şampiyonlar Ligi’ne Maribor, HJK Helsinki ve APOEL Nicosia’yı eleyerek gelen Astana, iç sahada oynadığı 3 maçı da kazandı ve 8 gol kaydetti. Astana, Benfica karşısında ise deplasmanda 2-0 mağlup oldu.

2014 yılında Kazak ligini normal sezonun ardından ‘Şampiyonluk Grubu’ aşamasındaki başarılı performansıyla kazanmayı başaran Astana bu sezon ise Şampiyonluk Grubu’ndaki son 2 maçını kaybetti.

MAÇ 19.00’DA BAŞLIYOR

Maçlarını 30 bin kişilik Astana Arena’da oynayan Kazakistan şampiyonunu, 1992/93 sezonunda Fenerbahçe forması giyen Bulgar Stanimir Stoilov çalıştırıyor. Astana’nın muhtemel 11’i şöyle: Eric, Anicic, Ilic, Postnikov, Shomko, Maksimovic, Zhukov, Kethevoama, Canas, Dzholchiyev, Kabananga.

Galatasaray ile Astana arasındaki maç 19.00’da başlayacak. Müsabakayı İsveçli Martin Strömbergsson yönetecek.

GÜNÜN PROGRAMI

C GRUBUNDAKİ diğer maçta, grubun favorileri Atletico Madrid ile Benfica Madrid’de karşı karşıya gelecek. Müsabaka 21.45’te başlayacak.

Şampiyonlar Ligi’nde bugün oynanacak diğer maçların programıysa şöyle:

A grubu: Malmö-Real Madrid * Shakhtar Donetsk-Paris Saint Germanin

B grubu: CSKA Moskova-PSV Eindhoven * Manchester United-Wolfsburg

D grubu: Borussia Mönchengladbach-Manchester City * Juventus-Sevilla

(Evrensel)

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2015, 11:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER